Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Старите снимки

Е-мейл Печат ПДФ

Старите снимкиНяколко споделени думи над албум стари снимки – възбудиха мислите ми и превърнаха главата ми в кинематограф, произвеждащ образи. И така вече цял ден.

Първо се сетих, че обичаме да гледаме старите си снимки, защото виждаме какви сме били. Млади!

Бегъл поглед към любимата ми някога риза обаче събуди и контра мисълта, че не всичко в старите снимки поражда положителни емоции. Някога новата, любима риза е вече стара.

Предпочитаната риза постепенно се задържа все повече в гардероба. След време минава сред тези за излет в гората, а после се употребява само за вкъщи. Следва разделянето й на части и прераждането й като парцал.

С напредването на възрастта хората също се задържат повече у дома. След време ги виждаш само около пазара или гробищата, а после можеш да ги откриеш единствено, ако минеш по тяхната улица. Следва раздялата им със света и прераждане – според индивидуалните им схващания или заблуди.

Няма особена разлика при износването на ризите и хората. Старите снимки ни радват със спомена за младостта и натъжават със спомена за загубата.

После се сетих, че в моя Facebook профил съм се накиприл със снимка от преди седем години. Оправдавам се, че стана случайно, но сигурно лъжа. Защото когато една стара позната изрази възхита в социалната мрежа, че съм си останал все същия – не направих и опит да обясня, че снимката е стара. От друга страна разбирам, че едни от най-големите злини, които връхлитат невнимателните в социалната мрежа, идват точно от старите снимки.

Няма особена разлика, която да ни предупреди дали една стара снимка ни представя в положителна светлина или ни вреди. Показваме старите снимки, за да запазим добрата форма или крием старите снимки, за да заличим проявената слабост. На всичкото отгоре тази преценка не винаги правим самите ние.

Накрая се запитах дали не е по-лесно без старите снимки. Може и да е, но никога няма да разберем. Защото няма как без минало. Няма как да започнем живота си от утре все едно е нямало вчера. Понякога имаме нужда да се върнем назад и да си спомним откъде тръгнахме.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Старите снимки

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414