Фортисимо



Руслана Попова: Пошлото се настани удобно навсякъде около нас

Е-мейл Печат ПДФ

Руслана Попова: Пошлото се настани удобно навсякъде около насЕдна жена на почти 50... Позната е от малкия екран като жената с „голямата уста”, която никой не може да затвори – Руслана Попова.

Руслана е от Пловдив, но живее в София с дъщеря си Лиа. Разведена е, бившият й съпруг е волейболистът Димо Тонев. Тя е зодия Телец и е от рогачите, които не се оставят току така да ги мачкат. Тя притежава присъщата за телците смелост и откритост. Сигурно затова я канят да коментира различни теми по телевизията.

Коя всъщност е Руслана? Как приема своята известност, за какво не иска да говори и кое я изкарва извън кожата й… това ще разберем от разговора с нея.


Нели Русева: Защо те наричат „зъл език”? Ти казваш неща, които са верни, истината равна ли е на злоба?

Руслана Попова: "Зъл език" остана наследство от предаването "Голямата уста" където бяхме шест-седем души "зли езици". Да, така ме наричат, но не мисля, че съм такава, това усещам аз. Ако открито казваш какво мислиш, хората те определят като злобен. Злобата според мене е лошотия без аргументи, без почва, понякога очевадно бялото се изкарва черно и няма нищо общо с истината.


Нели Русева: За какво не ти се иска да говориш?


Руслана Попова: Усещам, че не ми се говори за неща, които за мене са като загубена кауза т.е. изгубила съм вярата, че нещо може да се случи или промени. Все едно си удрям главата в стената. Тъжното е, че днес не бива да говорим за хубавото, което ни се случва, защото все по-рядко някой може да е щастлив с нас. Само истинските приятели греят от радост когато се радваме ние, а това е трудно наистина. Грешно е според мене да казваме "ей тоя ми е много добър приятел и в два посред нощ да го вдигна ще дойде". Човек винаги може да помогне, когато има възможност, защото колкото и кофти да звучи, това е вид инвестиция. Другият човек ти остава задължен за помощта, която е получил. Колкото и да го отричаме – всеки има очаквания от този, на който е помогнал. И ако не получим ответното, сме наранени и обидени. Безкористната приятелска помощ днес е почти изчезнала.

Руслана Попова: Пошлото се настани удобно навсякъде около нас


Нели Русева: Какво най-много ти се иска да бъде премълчано?


Руслана Попова: Може и е редно според мене да бъде премълчано ненужното, безсмисленото, това което ни залива всеки ден- "жълтото" – както се казва. Ние българите прекалихме! Всичко вече е само сензации, клюки и плювни и само това се търси и продава. Какво му е хубавото да се вдигат мъртвите от гроба и да се клюкарства по техен адрес? Отдавна са казали "за мъртвите или добро или нищо". Днес животът на всички ни е труден, все по-малко са усмихнатите хора и незнам какво дават на хората клюките, та се говори само кой, къде, какво, с кого...

Страшното е, че във всичко това няма капка морал, съвест, култура, това е жестокост за жълти стотинки. Лепят се ей така етикети, за който им кефне. Един е наркоман, друг комарджия, трети бил откраднал милиони от еди-кой-си (иначе си ходи напред назад свободен. То така се крадат милиони от някой и той ти ги опрощава :)

Пишат всичко, дето им блика от главите и хич не мислят и не ги интересува, че тези хора имат деца, родители, семейства и как с тези пошли думи причиняваш болка и мъка на едни, за да осигуриш сеира на други.

По света това е уредено със закони, които се спазват.

Неверните, измислените неща и тези, за които нямаме доказателства, а само предположения, трябва да бъдат премълчавани.

Руслана Попова: Пошлото се настани удобно навсякъде около нас


Нели Русева: А за какво ти се говори най-много?


Руслана Попова: Е, че то все ми се приказва на мене и всички теми са ми интересни. Зависи от ситуацията и от хората, с които съм, но май когато някъде трябва да се пази тишина... Лелеееее така ми напират пусти думи и тогава най ми се говори... Ха-ха. Ужасна съм направо :) Обичам много да си говоря с приятели за комични ситуации и най-лошото е, че и по телефон бая ми се говори :)


Нели Русева: Какво те дразни най-много?


Руслана Попова: От този отговор ще стане епопея направо. Промяната в хората и то към лошо! Тоталното неуважение на човек към човека, на млад към стар, на мъжа към жената. Та ние не тачим нищо наше и никого! Изгубихме се в превода... празнуваме американски и какви ли не празници – хелуини, свети валентини и купища още, а родните традиции кучета ги яли. Където да погледнеш всичко е на английски с чужди имена и може дори децата на нашите деца да не знаят и български. Дразни ме това, че се хвърлят милиони за да се построи я хотел, я заведение или каквато и да е там фирма и се започва пестене от хората и то тези, които ще трябва да върнат с труда си инвестицията. Пестят да не ги обучат, да не ги облекат подобаващо (най-често са с унизително евтини и неудобни облекла), да не им дадат оптималното, за да работят с желание и самочувствие. Инвестират се планини с пари в желязо, бетон и стъкло, а от човека, от живия труд се пести. "Скъпи на триците, евтини на брашното".

Отсядаш в скъпо построен хотел, а персоналът необучен, неквалифициран, с мизерни заплати и е повече от ясно, че не може, а и няма как да даде това, което е редно да получиш. Платили са милиони за хотела, а сервитьорите търчат 5 – 6, че и 10 етажа по десет пъти с таблите в ръце, като в миналия век... Все още на много места младите хора, най-вече, работят без договори, осигуряват ги на минимална работна заплата, не си получават изработеното с месеци, получават наказания, но за поощрения и похвали никъде не съм чула. Дразни ме, че шуробаджанащината е навсякъде и че наистина тук младите хора нямат шанс да се реализират, да запазят достойнството си и да осъществят мечтите си.


Нели Русева: Как попадна в телевизията?


Руслана Попова: Съвсем случайно и съвсем без да искам – нито съм търсила изявата си в телевизията. На едно откриване в Пловдив ме беше забелязала тогава главната редакторка на "Сблъсък" Ваня Николова. Чула какви ги подмятам и говоря, поискала ми номера от собственика и така ме поканиха за първи път при Иван и Андрей в "Сблъсък".

Руслана Попова: Пошлото се настани удобно навсякъде около нас


Нели Русева: Мислиш ли, че „езикът” на телевизията и на медиите у нас като цяло е добър, не опошля ли твърде много?


Руслана Попова: Опошля, ама на някой да му пука? Някой да прави нещо? Няма определен език, няма правила, няма култура вече почти никъде. Пошлото се настани удобно навсякъде около нас. Кучетата си лаят керванът си върви. Това е начинът ни на живот вече 20 години, това е за нас демокрацията. Управляващите правят каквото си искат, а ние се тъпчем, бием, лъжем, крадем, плюем, убиваме един друг.

Без повод ти правят колаж на снимка, изтипосат те в цял ръст орезилен, без да си имал конфликт или да си търсил война, обвинен в действия, които изобщо не са твои.

Пример. Г-жа Васа Ганчева, жена с претенции за начетеност, образованост, култура и морал, изкарва дребния си хонорар като занимава ненужно, според мен, читателите, на които ама грам не им е интересно с "грозилището Руслана, на което му липсва метлата". И това е език на критик с претенции?! Нима не е пошло да се обижда нечия майка и дете така, и то ненужно? Не е ли пошло да крещиш за жена почти на 50, че е грозилище? Аз никога не съм претендирала, че съм красавица и не се явявам на конкурси за красота. Трябва първо да имаш смелостта да погледнеш себе си, да се постараеш поне да имаш лицеприятен вид, да подскажеш с нещо, че си жена... и тогава да съдиш другите.

Не е ли пошло да питаш коя съм та "кудкудякам" (сигурно е била отличничка г-жа Ганчева с този богат речник със селскостопански произход) от екрана, а това зависи не от мене и не към мене трябва да е зададен въпросът. Не е ли пошло да питаш кой какво е постигнал, щом са го поканили или пожелали да присъства в някое предаване и където никъде по света не са нужни постижения и рекорди, а е право на продуцентите да избират и да решават кой да бъде поканен. А ти питащата и критикуващата не си постигнала първо най-основното... Това заради, което сме на тази земя – да живеем и да се възпроизвеждаме. Всяка жена станала майка и отгледала рожбата си е постигнала най-важното в живота си. И щом не си създала и отгледала дете, дори не си проявила куража и добрината да осиновиш сираче, що за жена си, ако не пошлата безсмислено и ненужно причинила тъга и болка на моето дете, описвайки ме високоинтелектуално като "грозилище"? Давам себе си за пример, когато ме попита за пошлост защото именно аз, за която "величието" като Васа Ганчева писа, че съм никоя и никаква. Само че аз, като никаквица, не обидих с епитет критикувайки, никой не сродих с животинския свят и ничие дете не разплаках, обиждайки майка му. А моята майка прочитайки колко е грозно детето й през сълзи ме попита именно това: "Маме, защо е тази пошлост?"

Руслана Попова: Пошлото се настани удобно навсякъде около нас


Нели Русева: Как приемаш реалити форматите, ти самата би ли участвала в някой?


Руслана Попова: Реалитата са предаванията на новото време за добро или зло, но у нас пак е опорочено всичко. По света наистина "целта оправдава средствата" и там не се цели участниците да са употребени колкото да има сеир и висока гледаемост, да им оголят не само задниците ами и душите и дори да ги омаскарят. Напротив, търси се в тях провокативното и скандалното търси се различното и ако има качествено такова – тези хора стават наистина известни и успели и задължително са добре платени за това. И след предаването за тяхната популярност има кой да се грижи и как тя да бъде в полза за тях и продуцентите. Тук в реалитата влизат бедни хора и си тръгват бедни и нищо повече не им се случва. Хубавите момичета остават в София и стават обект на богати ухажори. У нас всяка красавица след реалити цъффа водеща с предаване, което по разбираеми причини скоро изчезва от екрана. Навън момиче от реалити показало красиви форми често остава в телевизията, но като красиво присъствие, дълго време като валетка или придружителка на влизащите гости и твърде малко са тези стигнали до водещи.

Не бих участвала у нас, защото не си заслужава. Тук е цел да станеш известен, а в цивилизования свят известните са и богати или известността им ги прави такива. У нас е така, както не е никъде другаде.

(Следва продължение...)

за fortisimo.eu – Нели Русева

 

6 коментара

  1. Тази жена има ли реална самооценка за себе си? И какво и дава това самочувствие да си мисли, че знае всичко и има право да коментира по всички теми и за всички хора???? Едва ли моето мнение има значение за нея, но аз се ужасявам от нейната пошлост, арогантност, злоба и липса на уважение към хората. Интересно ми е дали тя самата се харесва?! Дали иска дъщеря и да е като нея!? Аз се радвам, че имам правото на избор, когато се появи на екрана да не я гледам и слушам! Интервюто ме заинтригува със заглавието си и го прочетох. Не искам да обидя госпожата, но...Тя е меко казано отровна и лошо възпитана.Питам се мъжете биха ли харесали и живяли с такава жена? Имаше и много други като нея, които ни крещяха и налагаха мнението си от екрана в разни риалити шоу, предназначени за олигофрени. За съжаление децата гледат и си мислят, че щом ги дават по телевизията сигурно това е добър модел за подражание.Обществото ни достатъчно оглупя, изпростя и оскотя....Колко още ще търпим ! Тежко ни! Аз бих казала, че простащината, лицемерието и бездуховността се настаниха удобно навсякъде около нас!!!
  2. Нека отоговори направо госпожата!Никога не съм си позволила да давам мнение без да ми е поискано особенно отрицателното за мене е задължително да бъде изискано и търсено от мене за да си позволя да го дам.Всеки един от нас има право на мнение и както казвам по-горе ще повторя и сега,че аз не съм отговорна за действията на други.Тези,които са ме поканили и искат мнението ми тях е редно да питате защо искат мненеие от мене.И нима щом човек е откровен и може да каже на глас какво мисли по даден въпрос е демонстрация на самочувствие или самозабрава?Та това е нещо съвсем нормално и не би трябвало да е повод за толкова злоба,омраза и обиди!Наречена съм с доста обидни думи,но никъде не прочетох аргументи .Лесно е да се лепят етикети,но честните хора имат доводи и се обосновават.За това се харесвам,че до сега никой не нарекох с обидна дума и не обвиних без довод и аргумент,за никой не направих ей така генерална оценка и не го заклеймих ,а се съобразявах само с конкретната ситуация и винаги бях попитана и потърсена.Не пиша обиждайки някого и не изказвам неодобрение само защото имам право на коментар правя го само когато е положителен ...така съм възпитана да не изказвам неодобрение без да са го поискали от мене.И винаги имам аргументи!!!Всеки един от нас е различен и е един отделен мъничък свят сам по себе си.Аз не искам да приличам на никой така е и дъщеря ми,която за жалост не познавате,но доста познати и непознати хора са ме направили щастлива казвайки ми ,че е прекрасно младо момиче възпитано добре и искам да бъде себе си и ще ме направи горда ако е добра, честна,достойна и отговорна.И наричайки някой отровен е ненужен фалша "не искам да обидя госпожата" не споменавайки дори коя е отровата!Аз се харесвам защото не искам от мъжете да харесват жените ,които аз одобрявам и не ме мъчат въпроси дали тези,които не харесвам има такива,които ги харесват
  3. .Всеки има правото и свободата на избора и не аз налагам мнение ,а вие очевадно не допускате ,питате се има ли хора, нима е възможно да има мнение различно от вашето!!!И това ли е препоръчително за децата ни,лепенето на етикети без аргументи,хуленето,обиждането и заклеймяването на нещо или някой ,който просто не ви допада и не ви харесва и безкомпромистността към различното на вашето мнение????И какъв е вашият пример сега давайки отрицанието си само защото има графа "коментар" ,а никой не го е поискал от вас???На кое добро научихте децата ни???Как можем да обиждаме и хулим или как демонстрирахте добре възпитана жена,която не е пошла,не е арогантна,показваща уважение,лишена от злоба и отрова имаща реална самооценка за себе си и притежавайки заслуженото самочувствие да ме коментира с думите "аз се ужасявам от нейната пошлост, арогантност, злоба и липса на уважение към хората","Тя е меко казано отровна и лошо възпитана","олигофрени","оглупя, изпростя и оскотя","простащината, лицемерието и бездуховността"...и като махнем всичко това какво мислите,че остава за да разберат децата ни и другите читатели ,че крадеца не вика дръжте крадеца????
  4. Juli, недоумявам кое ви разгневи, че сте толкова нападателна и меко казано нетолерантна. Вие самата пишете за нещата, които ви възмущават, но вашия тон ви приравнява към хората, за които пишете. Аз поканих Руслана за това интервю и бях приятно изненадана от изключително мило и професионално отношение. Руслана, всеки има глава на раменете си, и слава Богу, и може да прецени кой колко струва. Вярно че е трудно да премълчиш, когато те нападат, но понякога не си струва:)))
  5. Руслана е велика,не се ебавайте с Руслана,само тя може да се ебава с вас!!!!
  6. Искам да поздравя Руслана и да й пожелая успех!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Интервю

Популярно от Интервю

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Интервю

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Интервю Интервю Руслана Попова: Пошлото се настани удобно навсякъде около нас

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414