Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Японците дойдоха!

Е-мейл Печат ПДФ

altМоже би защото за краткото си съществуване вече успяхме да публикуваме проникновени разкази за Япония, снимки и кадри, наши читатели решиха, че сме наясно с всичко, което е свързано със Страната на изгряващото слънце.

Тези дни в града са забелязани усмихнати и вежливи гости от Япония, информира ни развълнуван читател. „Дойдоха ли японците?“ пък ни попита известен в музикантските среди наш съгражданин. Признаваме, че се оказахме леко неподготвени… до мига, в който получихме писмо в електронната си поща от музиколога на Държавна филхармония - Шумен, Живко Крумов. Сега вече можем със сигурност да кажем: Японците дойдоха, и тази вечер можете да ги видите на сцената в залата на Общината.

Шуменският симфоничен оркестър ще се дирижира от Кадзухико Иши. На флейтата ще е Юко Миянака, а на пианото Асука Номура. Гостите и нашите музиканти ще представят пред любителите на класическата музика: Менделсон – концерт за цигулка и оркестър (версия за соло флейта), Рахманинов – Концерт за пиано и оркестър №2 и Чайковски – Симфония № 5.

Според визитката, изпратена от Крумов, можем да заключим, че японските музиканти съвсем не са случайни хора. Диригентът – Кадзухико Иши е специализирал във Виена (друг любим град на нашия екип), където класическата музика безспорно е у дома си.

За читателите на fortisimo.eu нашите информатори донесоха, че японците са отседнали в Хотел „Замъка“ и не са пропуснали да опитат от прочутата „нуга“. Убедени сме, че тази вечер концертът на филхармонията ще ви се услади дори повече.

Написано от fortisimo.eu

 

1 коментара

 1. Благодаря на Fortisimo за "поканата"! Японската душевност, пресъздадена чрез флейтата на Юко, силните клавишни удари на Асука и отмерената емоционалност на диригентството на Кадзухико Иши в шуменската зала ми дойдоха много добре! Но имаше един много тъжен момент - празната концертна зала!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Японците дойдоха!

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414