Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Няколко мъже и една дупка

Е-мейл Печат ПДФ

Няколко мъже и една дупкаНе, това не е началото на сценарий за порнофилм. На тази картинка попадаме всеки ден, а аз, честно да си призная, искрено се забавлявам.

Художниците са новите западноевропейски автомобили и старите канали.
Мъжете вече не карат лада, жигула или запорожец (за всички под 20 годишна възраст прилагаме снимка).

Не се събират пред блока, където съседът е разпилял куп инструменти и омазан целия в грес върти тревожно стартера. През това време комшилъкът се е събрал пред отворения капак на колата и в стойка „делва” участва в кой е по-по-най при съветите.

Аудито, реното, опелът се чупят по-рядко, а и си има майстори вече.

Да обаче, мъжът изпитва естествена нужда да се събере със себеподобните си и да играе на кой е по-по-най (независимо дали става дума за пари, игри, коли, жени, кучета, пушки, филми и т.н).

Няколко мъже и една дупка

Ето ти на, шанс: подмяна на канализационната мрежа.

Мъжът нахлузва работния гащеризон, слага предпазна каска. Тоалетът завършва с електрикова жилетка. Застава над, зад, около изкоп на багер в делвообразна поза и нали се сещате... започва играта на кой е по-по-най в думи.

Дивихме се и се забавлявахме с колега как в 10-я град не само че не са оставили една улица неразкопана, но на всеки 10 метра виждаш такава групичка.

Да се обърнем на помощ към психологията, за да видим какво издава стойката на тези мъже. „Делва”-та обикновенно говори за мъж, който гони успехи. Застанеш ли в права стойка с поставени на кръста ръце значи си готов да се заемеш с постигането на целите си. В стойка „делва” силният пол демонстрира власт и мъжественост.

До тук всичко говори, че на въпросната дупка, около която се е събрала групичката, ще й се разкатае фамилията по най-бързия начин и проблемът ще бъде решен.

Да, ама не. И истината са я казали пак психолозите – тя се крие в „готов да се заемеш”. Хитро, нали. Всъщност групата демонстрира само готовност, дали ще направи нещо това е друг въпрос. Пък кое ще е най-правилното действие ще се разбере след финала на играта кой е по-по-най в съветите.

Ще кажете: не всички мъже от групата са в еднаква поза. Така е. Част от тях са с ръце в джобовете. За съжаление според психолозите тук вече не трябва да чакаме нищо креативно. Позата говори за неувереност. Майсторите на инфраструктурата сигурно се чудят:”Тук ли трябваше да положим тръбата, или с 10 сантиметра вляво. Мушнахме ли я хубаво, или още иска?”

Мисля, че вече не ви трябва да слушате разни управляващи за плановото приключване на рехабилитацията на улична, канализационна и други видове мрежа. Пътувайки, вървейки, просто се загледайте в работещите. От позите им ще разберете какво точно се случва. И понеже идва зима и едва ли се очаква нещо по-добро, въоръжете се с търпение и се забавлявайте. Винаги има за какво.

За fortisimo.eu – Светла Крумова

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Няколко мъже и една дупка

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414