Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Историческият 5-ти октомври!

Е-мейл Печат ПДФ

Историческият 5-ти октомври!Ето, че измина една година. На 5 октомври 2009 стартирахме един проект с много любов и лично отношение – сайтът fortisimo.eu.

Сайтът, в който пишем с отношение. Лично отношение за и към дребните неща от ежедневието, към важните решения в живота ни, към несгодите, радостите и вдъхновенията, към колебанията и дилемите в мислите ни, към интимния ни свят, към любовите в живота ни, към разделите, към новото начало, към мечтите на всеки човек. С това добавихме още едно число към списъка с важните дати на 5-ти октомври. Първи рожден ден на fortisimo.eu!

Потърсихме за кого друг е важна датата 5-ти октомври и какво е станало на този ден през годините !

През 1966 г. на тази дата е приет документ, който се отнася до статута на учителя. През 1994 г. ЮНЕСКО пък обявява 5-ти октомври за Международен ден на учителя, по предложение на Интернационала на образованието. Идеята за датата на празника е на българската делегация. (Странно, но и ние не бяхме чували за този празник!) Честит празник на учителите, да учат с любов!!!

Честит празник и на старозагорци! От 22 години Стара Загора отбелязва 5 октомври като празник на града.

Ето и малко рожденици.

Интересни, важни за историята, забавни, одумвани, талантливи, музикални и колоритни личности са се родили на 5 октомври:

Дени Дидро – френски енциклопедист и философ (1713-1784), 21-я президент на САЩ Честър Артър (1829-1886), Константин Стоилов – министър-председател на България (1853-1901), Реймънд Албърт Крок – основателят на „Макдоналдс” (1902-1984).

Сред родените на 5 октомври, но тези които още могат да почерпят за рождения си ден, са Вацлав Хавел (1936) – първият президент на Чехия, Жо Дасен (1938) – френски певец, единият от братята актьори Болдуин – Даниъл Болдуин (1960), Кейт Уинслет (1975) – която ще остане незабравима с ролята си в „Титаник”, Ники Хилтън (1983) – една от наследниците на семейство Хилтън, актриса и модел, и футболистът-модел Валери Домовчийски (1986).

Още един интересен факт е свързан с датата 5- ти октомври. Българската серийна драма „Забранена любов” – стартира на този ден преди две години по Нова ТВ.

С това приключваме статистиката за 5-ти октомври. За нас тази дата стана една от важните в живота ни! Първи рожден ден на fortisimo.eu – обагрен в есенни меки цветове, огрян от колебливи слънчеви лъчи, с аромат на приближаваща зима и най-вече изпълнен с настроение и ентусиазъм. Да ни е честит, да е честит и на тези, които ни четат и дават личното си мнение за материалите в сайта или във Facebook!

Екип на fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Историческият 5-ти октомври!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414