Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Мениджър ми бил – част втора

Е-мейл Печат ПДФ

Мениджър ми бил – част втораПродължение… След още няколко неуспешни опита да намеря перфектната работа в морската ни столица и една проста сметка, реших, че е по-рентабилно да си остана в Шумен, за по-малко пари, но и с по-малко разходи.

Опит втори - Голяма фирма с традиции в града. Уговорката за среща бе направена за 14.00 след обяд.

Отивам в уречения час и какво да видя. Пред портала на фирмата 50 човека, може би и повече, седят на слънце зад бариерата. Друга малка група от тях в двора на предприятието.

Пооглеждам се, поослушам се и разбирам, че всички чакат за интервю за работа. Нареждам се на опашката. Чакам близо половин час и някак си между капките успявам да вляза 30 минути след моята уговорена за 14.00 среща.

Сигурно се питате защо между капките? Защото топ мениджърът на фирмата провеждаше интервютата с 13 човека едновременно?!

Учила съм управление, учила съм управление на човешките ресурси, ама такова нещо в нито един от учебниците си не съм прочела. Може би не е достатъчно, че по принцип хората като отиват на подобна среща са притеснени от това как ще се представят, от срещата с мениджъра, който извършва подбора.

В този случай този специалист по човешките ресурси, беше решил да вкарва още 12 човека, като всички отговарят един след друг като първолаци на въпроса, който им се зададе. Този мениджър сигурно има някакви специални способности да контактува с 13 души едновременно.

Сигурно не е важно и това, че са те повикали в определен час, а влизаш с много късмет половин, един час след договорения. Едно момиче чакаше преди мен на опашката за влизане, но тъй като тя бе от външната страна, а аз от страната на пазача, когато броиха поредните 13 „овце” аз бях последната. Не зная колко преди мен беше там това момиче, но остана да чака и след мен.

Уважаеми мениджъри, хората, които кандидатстват във вашата фирма не са стадо животни, които да запрете зад бариерата и да пускате на малки групи по десетици. Всеки един от тях, диша, живее и се надява да получи човешко отношение. Следва продължение…

За fortisimo.eu – Работна Търсачева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Мениджър ми бил – част втора

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414