ФортисимоПо-разкрепостени с възрастта

Е-мейл Печат ПДФ

По-разкрепостени с възрасттаПрез тази седмица най-голямото изследване на сексуалното поведение в Америка от близо две десетилетия разбуни пуританските духове зад океана.

В проучването на Университета в Индиана са влезли 5 865 души, които са на възраст от 14 до 94 години, а данните от него бяха публикувани в октомврийския брой на Journal of Sexual Medicine.

Започвам с по-забавните резултати, защото към края нещата ще станат по-сериозни.

85% от сексуално активните мъже казват, че докарват жените си до оргазъм, докато едва 64% от жените потвърждават тази теза. Учените от Индиана уточняват, че пропастта не може да се обясни с наличието на хомосексуално поведение, което според анкетата е едва 7%. Това означава, че в най-добрия случай 14% от мъжете се заблуждават, че доставят истинско удоволствие на партньорките си. Подобни данни излизат и в други изследвания.

Научните работници се гордеят с резултатите в графата „употреба на презервативи в най-скорошните ви сексуални контакти”. Над 70% от всички анкетирани казват, че употребяват латексови контрацептиви. Тази цифра демонстрирала постигането на една висока здравна култура, която заслужавала адмирации. На мен пък ми звучи по-скоро като рекламна кампания за гумичките – „Всички ги използват – ползвай ги и ти”. Кондомите били най-популярни сред чернокожите и испанците и сред хората под 40 години.

Четири от десет непълнолетни момчета са съобщили, че са правили секс в периода от една година. Но тези, които са загубили девствеността си в тийнейджърската възраст, са по-склонни да си слагат презервативи от техните родители. Не мислете обаче, че младежите на запад са чак толкова примерни. Четиринадесет на сто от всички 14-годишни са признали, че са участвали в някакъв вид сексуален контакт в близките три месеца.

И все пак данните за сексуалната активност на децата изненадаха американците, които очакваха младежите да са доста по-активни в интимен план. Оказва се обаче, че „мама и тате” са по-склонни на експерименти и с възрастта те пробват доста неща, считани за табу от младежите. В тази връзка попадат и експерименти с представители на същия пол.

Въпреки че едва 7% от хората признават за своето хомосексуално поведение, 14% от жените над 30 казват, че са правили орална любов на друга жена (без да се определят за бисексуални или лесбийки), а същото споделят и 13% от мъжете до 40 г. Във възрастовата граница от 50 до 59 г. при господата обаче процентът за орална любов с представител на същия пол нараства до петнадесет на сто.

Изследователите от университета в Индиана са убедени, че резултатите им са не само локална демонстрация за сексуалните навици на американците. В проучването са взели участие хора с пъстър произход, така че с минимални отклонения данните придобивали общовалиден характер. Дали е така?

Макар че по-актуален е въпросът доколко откровен може да бъде един човек, разпитван в детайли за интимния си живот.

За fortisimo.eu – МъжКари Брадшоу

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът По-разкрепостени с възрастта

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414