Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Ендуро се готви за скок

Е-мейл Печат ПДФ

Стана традиция финалният кръг от Републиканския Ендуро Шампионат да се провежда в Шумен на прага между есента и зимата. Състезанието не веднъж е получавало високата оценка на федерацията, но по-важното е, че традиционно събира хиляди почитатели на моторните спортове.

Затова не е изненада, че усилията на организаторите през тази година ще представят на публиката освен финала в националната надпревара и ендуро от европейска класа.

За първи път Шумен ще бъде домакин и на кръг от Източноевропейския Ендуро Шампионат.

„Стартовете валидни за източноевропейския шампионат ще предложат класическо Ендуро, по близо 40-километрово трасе, разгърнато на Шуменското плато в четири обиколки“, сподели пред fortisimo.eu европейският шампион и председател на комисията по „Ендуро“ към Българската федерация по моторни спортове Калин Кулев.

Три специални теста ще са арената на същинската надпревара, където състезателите ще преминават за най-добро време.

Няма съмнение, че българското ендуро се готви за скок. Финалът на националния шампионат тази година ще бъде истински мото-рок фестивал.

„Амбицирани сме през шестата година, в която организираме това състезание да повдигнем нивото му чисто спортно-технически и да разкрием пълната магия и емоции, които предизвикват моторните спортове“, обясняват организаторите Калин Кулев и Харизан Харизанов.

Програмата на започващото на 22 октомври състезание показва, че словесните заявки съвсем не са случайни. В рамките на три дни Шумен ще предложи на любителите на моторите български и източноевропейски финал и мотосъбор за закриване на сезона. Участниците ще се включат в специална томбола победителят от който ще получи машина с марката Сузуки. Освен това за участниците и публиката се подготвя трасетата за стънт (каскадьорско шоу), хил клайминг (стремеж към върха), спийдуей (завръщането на динозаврите) и драг (скоростна отсечка).

Къде е рокът?“, ще запитат по-внимателните читатели на тази статия. На края, разбира се. Рок финалът на „Мотофест Шумен – 2010“ ще поставят музикантите от Б.Т.Р., които готвят концерт на открито на 24 октомври в парк „Студентски“. Концертът е подарък от един от спонсорите на фестивала „Лифтком“, което си е явен намек, че Ендуро ще отскочи нависоко с помощта на една от най-големите български фирми за асансьорни съоръжения.

Подробности за предстоящия „Мотофест Шумен – 2010“ можете да видите на специално създадения сайт на адрес в Интернет www.enduroshumen.com.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Ендуро се готви за скок

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414