Фортисимо



Пичът изгубени в „превода”

Е-мейл Печат ПДФ

Пичът изгубени в „превода”Всички знаем за всеобщото схващане, че жена спала с много мъже е курва, а мъж спал с много жени е пич.

Уважаемите дами гневливо се дразнят на това определение. Несправедливо е да кажеш две различни неща за едно и също нещо. Никак не е приятно в една и съща позиция единият да заема „печелившото” място, а другият – „губещото”.

Може би идеята се крие в това, че мъжете „го слагат”, а на жените „им го слагат”… В крайна сметка, това няма особен смисъл в предстоящата лекция, която смятам да дръпна.

Мъжът е „пич”. В общи линии това определение се схваща като нещо положително, нещо, което казваме за човек, който е забавен, успяващ, разкрепостен и евентуално с голямо количество „бройки” в списъка си. Какво обаче значи „пич”. Тази дума е сродна с думата „пичка”, „пичовски” и прочие. Не знам точно как и по кое време се е появил този жаргон (виж тук – бел. ред.), но със сигурност знам значението на думата „пичка” – неприличното жаргонно наименование на женския полов орган. Следователно, когато кажем за някой, че е пич, ние казваме, че е путьo.

Лично аз, не съм чувала някой да изразява възхищението и очарованието си към някого като го нарича путьo. По-скоро бихме употребили тази дума за да обидим някого, че се държи твърде женствено, което пък от своя страна, по пътя на логиката, води до мисълта, че го наричаме хомосексуалист. А хората с хомосексуална ориентация определено не си падат по… пички. Тъкмо обратното.

И така, следващият път, внимавайте какво казвате, пичове!

За fortisimo.eu – Ваня Тенева

 

1 коментара

  1. Хайде, хайде! От девет реки вода, за докарването предварително замислен резултат. :)))Отдавна "Пич" = "Пичка" и то в добрия смисъл на думата. Мисля, че тази квалификация, с времето е позагубила сексуалния си смисъл и означава по-скоро принципна личност, здраво стъпила на краката си. Еднакво ли се чувствате, ако чуете че ви наричат "курва" или "пичка"? Ненапразно двете думи си вървят неразделно с определенията "долна курва" или "готина пичка". И накрая..., струва ми се, че жените вече смятат за престижно да се хвалят с "бройките" си и са ни отнели инициативата. (Последното, ама изобщо не ни дразни... ;)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Сексът и градът

Популярно от Сексът и градът

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Сексът, градът и още нещо

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Пичът изгубени в „превода”

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414