Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


С перката отпред!

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка www.f3j-balkancup.comРазлично беше нашето детство. Стреляхме с фунийки, гонехме топката до мръкване и пеехме онази песен за поръсената от хляба чер филия. Без да съм привърженик на теорията, че днешните деца са неспособни да мечтаят, често и аз промърморвам по темата.

Възможно е да съм станал от онези застаряващи мъже, които постоянно изтъкват, че повечето момченца, заставащи пред бате Енчо, искат да станат полицаи, а не космонавти, като нас. Не съм минавал скоро през двор на детска градина, но си мисля, че и днес се крещи онази песен за самолета с перката отпред.

Сещате се, дето давал газ право за Бургас. Тази сложна схема от противоречиви чувства и разбирания излиза в стройно уравнение. Понякога, но се получава. Предлагам ви да вземете малките през почивните дни и да отскочите до Каспичан. Потърсете полигона, южно от град Плиска, и ще попаднете в разгара на националното първенство по „Ракетомоделизъм за мъже – Каспичан 2009“.

Хайде да проверим дали децата още ще ни се смеят, че навремето колите ни били от картон. Състезанието се организира от възродения Клуб „Моделист Каспичан”, който връща заниманията по ракетомоделизъм не само в малкото градче, но и на картата на света.

Още след възстановяването на клуба през 2007 год. ученикът Тони Станев взе бронзовия медал на Световното първенство в Испания. И моделите се заредиха. През април Каспичан вече беше домакин на кръг от Световната купа, а сега кандидатства за домакинство на Световното (2012 г.) и Европейското (2013 г.) първенство. Всъщност, започващото утре Национално първенство е в изпълнение на ангажимента на Клуб „Моделист Каспичан”, поет пред федерацията по авиомоделизъм – да възстанови състезанията в България, след 15 години забвение.

Председателят на клуба и главен съдия на състезанието, Петър Станев, е уверен в успеха и с радост отбеляза за читателите на fortisimo.eu, че заявки за участие предварително са представили 30 състезатели от страната. Сигурни сме, че ракетомоделизмът ще ви върне към старите мечти. Възможно е дори да накара децата ни да се опитат да ни разберат. Ще видим модели във всички класове – парашут, ракетопланер, стример, ротор и радиоуправляем ракетоплан.

Хайде, дайте газ към Каспичан! И ние ще бъдем там!

Написано от fortisimo.eu (Новата ракета)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично С перката отпред!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414