Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Отворено писмо за работните опасности от кризата

Е-мейл Печат ПДФ

Отворено писмо за работните опасности от кризатаДобър ден! Спри да си ровиш в носа, докато си на работа. Вкъщи може, стига резултатите от разкопките  да не останат по ръба на дивана или по покривката. И излез от Фейсбук, преди шефът да те е тагнал в общата снимка на съкратените.

Такава криза е, че дори водата в офиса свърши. Но това не е достатъчна причина да отидеш до будката зад ъгъла и да се върнеш след час и половина. Освен това, ако някой те е помолил да му вземеш цигари, значи се предполага, че си ги иска днес. Ако този някой ти е началник – значи ги иска за вчера. А ти се бавиш. Лошо, колега, лошо... Както си я подкарал – днес се мотаеш с чужди цигари, утре допушваш изхвърлени фасове...

За сведение: обедната ти почивка е на обед. Трае половин час. Половин час не е 60 минути, а само половината от тях. Обед е веднъж на ден. Следователно и обедната ти почивка е само една. И не, пропуснатите паузи не са с натрупване и не се прехвърлят за утре. Това, че вчера си работил един час повече не означава, че днес трябва да стоиш два по-малко.

Докато си прекопаваш фермата, сменяш водата в аквариума и посрещаш гости във виртуалното кафене, попадаш на статия "10 причини да мразя шефа си". Не я лайквай! Последствията никак няма да са за лайкване.

Но вече е късно: получаваш мейл. Усмивката, и каквото още ти е приповдигнато, увяхва. Подателят не ти се нрави. Съдържанието – още повече:

“Иванов, за цялата ти “работа” тук, само едно не можах да разбера. Ти за мен ли смяташ, че работиш, или за Зукерберг? Хайде сега, моето момче, затвори Социалната мрежа и отвори www.jobs.bg. Линка ти го пращам вместо предизвестие. От хонорара ти удържам сметката за интернет. После имаш час, да си събереш нещата".

Към мейла има и прикачен файл. Я! Сканирана заповед за уволнение. С твоите данни. Аз казах ли ти да не задяваш дъщерята на шефа в Aha?! Ама кой да слуша. Снимките й от басейна бяха по-важни. На ти сега, да ти държи влажно!

За fortisimo.eu – Рошо Иванов (iceandlemon.blogspot.com)

 

1 коментара

 1. Ами какво му остава на човека, освен да приключи с тази работа в същия стил. Да си бръкне в носа и да остави един сопол под ръба на бюрото за наследяващия го... :)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Отворено писмо за работните опасности от кризата

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414