Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Глави в чиниите

Да си признаем основният ни интерес към тези изрисувани чинии дойде от името на а...

 

Превръщат мотори в мебели

Хората, които имат бензин в кръвта, ще се трогнат от колекцията мебели Classified Moto. Т�...

 

Мебели като цветя

Едва ли е случайно, но точно преди Цветница на вниманието ни попадна серия от меб�...


Не подсмърчай – заразен си!

Е-мейл Печат ПДФ

Не подсмърчай – заразен си!Навлизаме в сезона на грипа. Още не съм чула кой ще ни застигне тази година, тъй като останаха малко представители от животинския свят, достойни да дадат името си на новия щам.

Очакват ни сополи, кашлици и вечерно преброяване от екрана на новите заразени. След това идват препоръчителните мерки за борба с грипа. Грипът е ясен – очакван, досаден, заразен. И като казах „зараза” се сетих, че често тази дума обяснява наши (пък и на другите) действия и държание сред хората. Мислих... малко и реших – „заразата“ е в сърцата ни.

Не става дума само за зарази, които ни разболяват видимо. Става дума и за тези, които ни променят бавно и не толкова видимо. За тези без пъпки и сърбежи. За ония, които ни карат да се държим не така, както искаме другите да го правят. Пък има и не лоши зарази. Но е лошо да знаеш, че си заразен и още по-лошо да не знаеш.

Помислете колко хора има сега около вас, които ви заразяват с настроението си, с емоциите си, с тежките си мисли или пък с усмивката си. bTV и Нова ви заразяват с алтруистично поведение (ако пропускате комшийските сериали, въпреки, че и там има от какво да се заразите). Колегите ви заразяват с тревоги и емпатия, а децата ако не кихат ви заразяват с „ценни бисери” и усмивка. Във Фейс-а удобното място е статуса ти – пускаш и той скача по стените на приятелите ти. Американски учени от университета „Браун” установили, че разводът също е заразен. Въобще постоянно сте под заплахата на заразата, където и да мръднете. И тук чаят, витамините и плодовете пак не пречат.

Как да се преборим?! С bTV и Нова лесно – пускаш sms или сменяш канала (зависи от съпротивителните ти сили и прага на търпимост, които се борят с въпроса „Ще стана ли по-добър?“). С колегите става с вътрешното пожелание „Да е жив и здрав“ или да се подадеш и на неговите грижи и да си заразен за няколко дни с неговите нагласи (тук зависи колко ти е колега и колко колега – приятел). Във Фейсбук-а още по-лесно – вдигаш палец или търсиш други публикации. За развода – нямай грижи. Или вдигни, или обърни палеца и „каквото сабя покаже“. А ако не ти хареса посоката на сабята, придружи я с лафа „по хората ходи”. За децата бягаш по педиатри, оттам в аптеката и заделяш седмица – две с принудителното стоене в къщи и с разпилените кърпички.

С една дума винаги сме заразени и винаги има два начина. Предаваш „лоша“ зараза или се лекуваш и предаваш нов щам – може усмивка, вдигнат палец нагоре или просто едно „Животът е хубав!“.

Навлизаме в сезона на грипа. Очакват ни сополи, чай и плодове. А преди тях ще ви предам новия щам – „Не подсмърчай – заразен си с усмивка!“

За fortisimo.eu – Мариана Добрева (снимка onsugar.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Фотоконкурс

  ФОТОКОНКУРС: Покажете ни най-красивото великденско яйце

  ГАЛФ3 ЗАПОЧВА

  Създай отбор и се включи в ГАЛФ 3!

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Не подсмърчай – заразен си!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414