ФортисимоДържач на държавата 2010

Е-мейл Печат ПДФ

На фона на класацията „Мъж на годината”, Глухарче създаде свой собствен конкурс, като номинациите са изцяло взети от жълтата преса. Кой държи държавата?

Това ще решите вие, след внимателен преглед на кандидатурите. Те са няколко - индивидуални, присъства и едно групово предложение. За да не се получи недоразумение, Глухарче подреди кандидатурите по азбучен ред.

1. Алексей Петров – трактор на всички ТКЗС-та, орач на всички полета.

Че държи държавата сам култовия арестант (Кр. Патрашкова, „Галерия”) казва на шефа на „Домейн Бояр” Маргарит Тодоров (в-к „ШОУ”). Друг негов бизнес, според Николай Колев – Босия е проституцията в столицата, като за целта притежава и най-голямата таксиметрова компания, която извозва елитните дами до още по-елитните им клиенти.
Текезесарският фейс обаче на Асан Юмеров (Люба Кулезич, в-к „Уикенд”), му пречи да бъде кандидат за сърцето на която и да е дама, камо ли за политиката.

Глухарче забеляза, че част от жълтата преса яко е настръхнала срещу „отрочето на Алексей Петров, списвано от дамата с лачената чанта - Патрашкова

2. Ахмед Доган – първи разпределител на баниците в България.

„Лидерът на ДПС е уважавана фигура в страната, заслужаваща справедлив процес… Аз ще се срещам с него и в бъдеще.” Думи на Н.Пр. Джеймс Уорлик. (в-к „Галерия”). Е кой съд, на коя държава няма да оправдае такъв политик?

А пък откъде дойдоха парите на ДПС?  На този въпрос отговаря пред в-к „ШОУ” Ашим Асан, председател на фондация „Прав път”, Пловдив. По думите му става ясно, че огромна част от богатството на ДПС, респективно Доган, идват от кокаиновия пазар в града на тепетата, който се държи от дясната ръка (икономически съветник) на Сокола – Гюрсел Алиев. Наркотрафикантите поддържат и издържат ДПС, под чадъра на НСБОП, твърди Асан. Може би с част от тези пари крадецът на прехода („Галерия”) си е построил имот в Дубай, на брега на океана, с частен плаж. За имотите му в България няма да споменаваме, за хонорарите му също. Май всички са законни.

Говори се, че Доган има 500 млн. долара, които иска да узакони,  а новата му идея е създаването на „Мулти нова”, която да обхване всичките му фирми за: търговия със селскостопански  продукти, тютюн, дървесина, дрехи; мини, строителна дейност, концесии на минерални суровини; тур операторски и фирми за транспорт, хотели по морето и зимните курорти. Сокола има планове да създаде и ТВ „Ориент” за и от турския и  арабския свят + оптична интернет мрежа в районите на Кърджали, Джебел, Велинград и др.

3. Бойко Борисов – кукловод на кукловодите.

Премиерът си разчиства сметките чрез Трактора. Генерала използва бившата барета, за да си разчисти сметките с други лица, „…на които не върви той директно да посегне. Задкулисната договорка и сделка вече лъщи. В нея се включва и РЗС. Борисов е нямал до този момент по-голям съюзник от Петров.”  (Веселина Томова, „ШОУ”)

4. Цветан Цветанов - най-обичан, най-отричан.

Жълтите вестници се надпреварват кой да хули сянката на Генерала, кой да оправдава дясната ръка на Борисов. Житейската и служебната биография („ШОУ”, „Уикенд”) на човека на Бойко оправдават  Цветанов. „…любопитна логика и невероятен цинизъм”, наричат във в-к „ШОУ” всички компромати срещу вътрешния министър, като теорията е, че разчистването на ДАНС е най-големият грях на Цветанов.

- спестовник на републиката - така пък го наричат от в-к „Галерия”. От направената справка излиза, че Цветанов е успявал да спестява сумата от 805 лв. на месец, през всичките години на стаж. Дай Боже всекиму. Но май има и по-добри спестители от вътрешния министър.

- политически мошеник – грозното пате Цветанов изведнъж се събужда като едър собственик на девет имота (Явор Дачков, „Галерия”). Как става това ли? Според „Галерия” и  „ШОУ” помага му консорциум „Ти Ви Би”, собственост на Тодор Бояджиев.

Бизнесменът пък е добър приятел на сянката на Генерала. Консорциумът успява да спечели 17 обществени поръчки на стойност близо 9 млн. лв. Жълтата преса изнася връзката между Бояджиев и Ревин Алтай (син на Рамадан Алтай от ДПС) и това са две фирми „Балкан газ” и „Юниън Ивкони”, последната знакова в обръчите на ДПС.

5. Яне Янев – Буратино на Републиката.

Мутант, заченат в епруветка на ДАНС, политически хермафродит, създаден в агентурна епруветка, за да подмени и олигави окончателно идеята за смислена българска десница…, все думи на Люба Кулезич, „Уикенд”. Глухарче само ще добави: Не е хомосексуалист! Сам Яне го каза.

6. „Белите покривки” – кръг от магистрати, които решават най-заплетените съдебни дела в държавата.

В него членуват елитни адвокати, висши съдии, прокурори и следователи. Едни от тях е Венцислав Стоев, хазяин на Веселин Пенгезов (шеф на САС). Стоев приюти „бедната” Анна Пенгезова (дъщеря) в своята фирма и в копието на Белия дом. Пак Стоев е работил по дело на „Софарма”с Николай Велков, финансист на Алексей Петров. Велков за кратко време се явява работодател на Стоев. Велков издава пред Дамбовеца (Пламен Стоянов) в килията, че Пенгезов е длъжник на „Октопода”, защото благодарение на организацията става шеф на най-важния съд в България. („ШОУ”, „Уикенд”) Според  Николай Колев – Босия („ШОУ”) и Гоце вече не може да спаси съдията и припомня, че докато е бил съветник на президента, Пенгезов е бил повишаван два пъти в рамките на една година – от полковник на бригаден генерал, след това на генерал-майор.

Това бяха кандидатурите на Глухарче за класацията „Държач на държавата 2010”. Можете да изказвате „за” и „против” и да гласувате за номинациите на адрес fortisimo.eu  и във Фейсбук.

За да не попадате в каквито и да е класации, спазвайте две правила, дадени от жълтата преса:

Не изглеждайте като „прецицал мачарок”, каквото и да значи това.

Ако имате формите на Сашка (Васева), не носете прашка.

За fortisimo.eu – Глухарчето (снимки: skandalno.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глухарче

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Глухарче

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глухарче Глухарче Държач на държавата 2010

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414