Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Още една Звездица за децата

Е-мейл Печат ПДФ

Още една Звездица за децатаВсичко това се случи в един от странните и непредсказуеми метерологично дни на октомври. 19.10 – денят на Св. Иван Рилски – небесният закрилник на българите.

Слънце и дъжд се редуваха почти през целия ден, като прегръдка, като целувка, като закачка. Почти си помислих, че някой се шегува с нас, хората :)

Избран случайно или не, този ден е специален за децата на Шумен. Официално беше открит филиал на 30 ЦДГ „Космонавт”, наречен с нежното име „Звездица”, каквито са всички наши деца. На тържеството в двора на новооткрития корпус кметът на Шумен – господин Красимир Костов каза, че детска градина в Шумен се открива за пръв път от... 25 години насам. Представяте ли си, цели 25 години?! Аз лично много се замислих над този факт...

Още една Звездица за децата

Водосвет и освещаване на този уютен детски дом направи отец Димитър, а кръстница на „Звездица” стана госпожа Живка Тонева – заместник кмет по култура, просвета и образование в Община Шумен. Няма да забравя на едно събиране, нейно изречение, което много ме замисли. Тя каза, че в наше време най-малко внимание се обръща на културата и образованието, но това ще има най-сериозни последствия в бъдеще.

Още една Звездица за децата

Госпожа Тонева беше много развълнувана от факта, че става кръстница на детска градина и че отдавна е имала такава мечта. Както подобава на кръстница тя дойде с подаръци и прекрасни пожелания към целия екип на градината, към децата и родителите.

Още една Звездица за децата

Директорът на детското заведение госпожа Дарина Димитрова също беше не по-малко развълнувана, съвсем разбираемо – предвид празничното настроение и изненадите на дъжда. Така или иначе, този октомврийски дъжд не уплаши никого. Нито официалните гости, нито родителите и децата, нито празнично облечените мажоретки и калинки, нито прекрасните танцьори на народни танци, нито радостните граждани от квартала.

Всъщност този дъжд се появи сякаш като поличба, че е на добро. И дано е така, да има повече новооткрити детски заведения, да има повече деца. Децата и родителите на града ни заслужават да има и други „звездици”!

Още една Звездица за децата

В условията на криза, едно такова събитие носи светъл лъч, и дай Боже да има повече открити, отколкото закрити учебни заведения и детски градини.

Изпълва ме и едно друго чувство на доволство, че бившето училище се превърна в детска градина, а не в ресторант или банков офис...

Още една Звездица за децата

Небето благослови този приказен детски рай, като изпрати дъга :), за която моя син каза, че била от магията, която дядо поп направил с букетчето...

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Още една Звездица за децата

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414