ФортисимоДетски кът, почасово

Е-мейл Печат ПДФ

На всички родители се е случвало да търсят кой да гледа детето. Налага се просто – да отскочиш до някоя институция, да отидеш на лекар или само до магазина. Родителите също са хора и имат нужда от малко забавление. Да, ама кой ще гледа детето?

Замислих се, че точно този въпрос всъщност превръща БАБАТА в институция. Тя  играе ключова роля във всяко семейство. Понякога положителна. Примерно бабата, която помага на мен. Бабите имат обаче и отрицателно влияние по отношение на възпитанието. В един момент те повеждат хорото и родителите изпитват естествена ревност. Така че, да благодарим на бабите, но те не са постоянното решение. Защо обществото ни все още не разбира, че децата ни са дишащата, можещата и вярващата част от нас самите?

Те не са чанти, или домашни любимци, за да ги оставяме тук-там. Осъзнаването на една потребност се случва,  когато се сблъскаме с нуждата! Точно така нарастващата нужда от детски кът за почасово гледане на деца се превърна в осъзната потребност и в Шумен. От седмица насам вече има едно място, където можете да оставите малкото, без да ангажирате бабите.

Запознайте се с Виктория. Супер аниматорка, която е на разположение на децата сутрин от 8 и вечер до 20 часа. В някои случаи – дори до 21. Това е работното време на детския кът в комплекс „Фабулис”.  Комплексът обособи отделно помещение, предразполагащо към игри и забавления.
Детският кът е подходящ за деца между 3 и 7 години, като не се осигурява преспиване и хранене.
Идеята тук е да има къде да оставиш детенцето си без притеснения.

„Ангажиментът за гледането е двустранен процес”, казва управителят Милен Тодоров и разяснява, че родителите трябва да попълнят анкетна карта, включваща предпочитанията и любимите занимания на детето си. Картата предоставя и информация за здравословното му състояние, наличието на алергии към определени храни и други такива неща. Детският кът предлага различни възможности за забавление. Цената за час гледане е поносима – 4 лв. За сравнение, в София почасовото гледане на деца е между 3 и 5 лв., а ако е за повече от 4 часа – пада до 2 лв.

Предполагам, това е важно за всички родители, които четете. В случай, че този текст е оставил у вас въпроси без отговор – ето и телефоните на детския кът: 054 874 455, 0896 805 859
За финал – нека всеки от вас си помисли какво означава „детски кът”. Според мен това е мястото, където децата играят.

Той може да е  у дома, на гости в приятели, в сладкарница, в заведение, в увеселителен парк, в МОЛ, в бизнесцентър… Детският кът е пространство в пространството, където сме ние. Така родителите остават с децата си, дори когато трябва за малко да се отделят от тях. Без баби или друг тип ангажиращи посредници. От какво зависи да има детски кътове навсякъде?

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

2 коментара

 1. Това е много хубаво за нашия град но цената според мен е малко висока. Според мен цена около 2 -3 лева максимум ще се понесе по добре и от хората които нямат високи доходи
 2. Статията е твърде посредствена и безинтересна. Засяга няколко различни теми, като никоя от тях не е разнищена. Всички знаем, че във Фабулис цените са високи, така че не ме учудват тези 4 лв./час. И този център изобщо не може да отмени една майка, за да отиде до магазина. Тя ще предпочете да вземе детето със себе си, вместо да го носи дотам и после да го прибира. Рубриката се очертава като една от най-слабите в сайта.

Добавете коментар

Ново от Мама + Тате = Аз

Популярно от Мама + Тате = Аз

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Мама + Тате = Аз

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Детски кът, почасово

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414