Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


На момчетата с повече сестри им липсва сексуален апетит

Е-мейл Печат ПДФ

На момчетата с повече сестри им липсва сексуален апетитМомчетата с много сестри губят интерес към жените. Това твърдение е доказано от университета в Остин, Тексас, но с малкото уточнение, че участниците в проучването са плъхове.

Все пак научните работници са сигурни, че подобна връзка може да бъде направена и при хората. Макар при човеците факторите да са по-сложни.

Когато в корема на майката-плъх има повече момичета и само едно или две момчета, то вторите са подложени на засилени дози женски хормони. Затова е нормално да притежават малко по-нежна природа, въпреки че принадлежат към силния пол. Тъй като при хората многоплодната бременност е рядкост, трудно могат да се направят аналогични изследвания. По-интересното обаче е, че при гризачите не всичко е въпрос на хормони. Когато едно мъжко бебе-плъх (произлизащо от балансирано котило) бъде внедрено сред бебета момичета, то също започва да демонстрира липса на интерес към ухажване на дамите в зрелия си период.

При хората е доказано, че момчетата с по-големи сестри проявяват по-голяма склонност към депресии, но ако имат батковци, те ще засилят агресивността си. При плъховете обаче е по-трудно да се стигне до подобни заключения. Но пък резултатите от сексуалното им поведение са сигурни.

Оказва се, че по-незаинтересованите мъжки плъхове, израснали сред момичета, са точно толкова ефективни в оплождането, колкото своите „мачо” събратя. Просто не губят време в любовна игра, а моментално отговарят на женските  сигналите.

Ръководителят на изследването в университета на Остин – Дейвид Крус коментира пред изданието Psychological Science: „Резултатите имат своя аналог и при хората. Те ни казват, че семейството е важно. Средата, в която израства един човек, не формира изцяло неговата личност, но със сигурност определя формата й”.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично На момчетата с повече сестри им липсва сексуален апетит

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414