Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Всичко за кардио тренировките

Е-мейл Печат ПДФ

Упражненията от този тип са за края на дневната програмаМного хора започват тренировъчните си занимания с кардио упражнения. Леките аеробни дейности подготвят тялото за предстоящия физически стрес.

Единственият проблем е, че преди старта на същинската дейност в залата – не бива да прекалявате с кардио упражненията. Ако започнете тренировката си с интензивна и продължителна аеробна система, то тялото ви ще премине на режим за изгаряне на мазнини и ще се съпротивлява срещу трупането на телесна маса.

Точно заради това е добре да оставите основната част от кардио упражненията за края на тренировъчната ви програма. Така аеробната дейност не може да застраши увеличаването на вашите мускули. След една добра тренировка тялото ви ще е изхабило запасите от гликоген. Липсата на това вещество в мускулната ви тъкан действа изключително ползотворно на кардио упражненията. Единственият вариант в който не е препоръчително да завършвате програмата си с аеробни серии, е когато сте тренирали крака. Тогава краката ви ще са прекалено уморени, за да издържат интензивното натоварване от кардио упражненията.

Много добър вариант е да си правите по една аеробна тренировка в някой от почивните дни. Ако увеличите посещенията в залата, моментално ще почувствате как вашият метаболизъм се ускорява. Не е лош вариант да си организирате по няколко посещения във фитнеса на ден (като едно от тях трябва да бъде задължително за кардио упражнения).

Този тип тренировки водят до резултати единствено ако се провеждат най-малко три пъти на седмица. Максималното време за почивка между отделните аеробни занимания трябва да бъде 48 часа. След този период организмът ви вече ще е загубил ефекта от последната тренировка.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Всичко за кардио тренировките

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414