Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Сбогом Паул!

Е-мейл Печат ПДФ

Сбогом Паул!Скръбна вест потресе  целия футболен свят. Почина прочутият октопод Паул. „Звездата” на това световно напусна този свят на достолепната за октопод 3-годишна възраст. Мекотелото е починало от естествена смърт понеделник вечерта в собствения си аквариум.

Краят на живота му бе предизвестен, понеже той бе болен от няколко дни. Въпреки това новината за кончината му разстрои футболните фенове по света.

"Намерихме Паул мъртъв. За съжаление това бе очаквано, тъй като в последните дни не бе толкова активен и ядеше малко. Всички сме много тъжни", заяви човек от аквариума.

Октоподът стана известен със супер точните си прогнози за мачовете от световното, с които си спечели много врагове сред букмейкърите, като им подбиваше коефициентите и едва не изяде хляба на повечето футболни анализатори. С всеки изминал мач гадината ни убиваше кефа от гледането на футбол като предсказваше с невероятна точност кой ще спечели.  Преди да се оттегли, Паул отбеляза връхна точка в кариерата си и предсказа правилно, че Испания ще победи Холандия на финала за Световната купа, с което накара милиони холандци масово да започнат да си поръчват морски дарове по ресторантите – в знак на отмъщение.

Но за мъртвите или добро или нищо. Нека оставим нещастното мекотело да почива в мир и да се молим горещо наследникът му Паул – младши да не е наследил и с осемте си пипала оракулските му способности, за да можем да изгледаме поне Евро 2012 на спокойствие.

Иначе аз не тая лоши чувства към октопода. Просто смятам, че в бъдеще ще е по-добре да държим разните там мекотели, земноводни и други обитатели на флората и фауната далеч от футболните прогнози. Дори искрено се надявам Сеп Блатер да прати венец за опелото на осмокракото. Ако ли не, то поне след като възпя Гара Дембеле, Устата може да удари някоя рима посмъртно и за него.

За fortisimo.eu – Десислав Малинов (avantaj1.blogspot.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Сбогом Паул!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414