Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Това не е болест

Е-мейл Печат ПДФ

Неотдавна попитах една приятелка защо винаги се променя много, когато стане дума за семейството й. Тя ми отговори така: „Не знаеш какво съм преживяла като малка...”Неотдавна попитах една приятелка защо винаги се променя много, когато стане дума за семейството й. Тя ми отговори така: „Не знаеш какво съм преживяла като малка...”

Не знаех, верно. И не исках да знам. Не защото съм коравосърдечна, а защото не исках тя, докато ми разказва да го преживее отново.

Знам, че когато разказваш спомените си, от хубавите се радваш и изпитваш топлото чувство, което си имал и тогава. А от лошите ти става зле и отново се чувстваш объркан, тъжен и те боли. Преди време, когато аз разказвах за семейството си, за това което нося в себе си, винаги преживявах много.

Всеки път разбирах колко безсмислено е това, и как всеки път ме разтърсва. Дори на моменти как ми пречи да продължа напред. Животът ни в детството е много важен! Там са важните хора, там са прекрасните моменти на безгрижието, но там може да има и голяма болка, която остава завинаги. Само че животът ни в детството, какъвто и да е бил, е останал там.

Хубавото ще се усмихва и ще ни топли, а лошото е нещо, което не може да ни нарани вече. Как се постига това да приемеш, че животът е сега, в този момент?! Не знам. Но знам, че всеки познава сам себе си и знае откъде да започне и как да се пребори със собствените си страхове. Не знам и как се появява това чувство, не знам и как се казва – може би забрава. Слава на Бога, че има забрава. Тя помага да свалим товара на миналото, за да не изпуснем нито секунда от този тук днес...

Болката от преживяното е белег, но не е болест. Човек свиква с белезите си, дори не ги забелязва, докато не се втренчи и не ги докосне...

Животът е напред и е добре да загърбим миналото. Трябва да продължим с надежда, дори ако трябва да изтрием спомените си като деца. И да останем в този живот само възрастни. Когато станем родители – белезите от детството вече не болят толкова.

Ние сме тези, които прегръщат и правят спомените на децата си.

Ние сме тези, които трябва да ги учим, че лошите спомени са просто белези, а не болест.

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Това не е болест

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414