Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Очаква ли ни фалшива извънземна инвазия

Е-мейл Печат ПДФ

Очаква ли ни фалшива извънземна инвазияПреди десетина години изчетох една от многото книги, твърдяща че знае плановете на тайната правителствена политика в САЩ. Най-спряганата конспирационна теория бе „Фалшивата извънземна инвазия”. Оказва се, че тя набира сериозна популярност.

Твърди се, че идеята е разработена още по времето на Роналд Рейгън като строго секретен проект на име „Син лъч”. Идеята е да се инсценира публична извънземна поява, която да доведе до глобални промени в социалните и религиозни възгледи на хората по Земята.

С други думи нов вид контрол, съобразен с нагласите на технологичното ни общество. Скептиците обясняват, че първоначално е замисляно холограмна поява на ново или „познато” божество, което да „обедини” нациите, но кой ще се върже на триизмерния Христос, слизащ от облаците за второто пришествие? Виж, малките зелени човечета са нещо съвсем различно.

Години наред трупаме доказателства за тяхното присъствие сред нас. Гадатели не спират да твърдят, че контактът от трети тип ще се случи скоро (евентуално през 2012-та). Холивуд пък ни плаши или разсмива с какви ли не пришълци, а хиляди хора по света твърдят, че са били похищавани от галактически посетители.

Не вярвай на никого”, това бе един от девизите на култовия сериал „Досиетата Х”, но агент Мълдър дълго изповядваше тезата „Истината е някъде там”. Трябва ли да гледаме скептично към конспирационните твърдения? Не точно! Вярно е, че има хора, които вярват в абсолютни глупости, но правилната позиция за един човек със средна интелигентност е да приема всяка информация като възможност – като проявява и скептичност. Много неща са възможни, но дали ще се случат?

Факт е, че от години се разработват холограмни прожектори, които засега служат единствено като светлинни атракции в увеселителните паркове. Те успяват да възкресят пред зрителите драконът на Disney от „Спящата красавица”, който бълва огън и подпалва водата в огромно езеро. Какво пречи да се визуализира приземяването на един космически кораб и появата на хуманоиди? Реално погледнато – нищо. Въпросът е колко достоверно ще изглежда постановката.

Папа Бенедикт XVIКатолическата църква явно се съобрази с тенденцията, защото Папа Бенедикт XVI вече  обяви, че „Вярата в извънземни не противоречи на вярата в Бог”. Стига се и до по-крайни изказвания от Ватикана, според които е възможно извънземните да са освободени от първородния грях или пък Христос да „помага” в няколко измерения. Междувременно известният богослов Алексей Осипов, който е професор в Московската духовна академия, заяви, че православието не допуска възможността за извънземни цивилизации, притежаващи разум. Той посочи, че тази позиция се основава първо на факта, че в Новия завет не се споменава за извънземни форми на разумен живот. Второ, в църквата е имало много хора, които са постигали най-висока степен на богоподобие и святост, но нито един от тях никога не е говорил за това, макар да са говорили за много други неща.

Нил ТайсънПрез тази година пък астрофизикът Нил Тайсън предупреди зрителите на CNN, че извънземни най-вероятно съществуват, но те едва ли са добронамерени като космическия гост на Спилбърг. По-скоро са огромни, жестоки и решени да завладеят планетата ни, с цел да консумират енергията й. Тезата се определяла от собствените ни страхове и нагласи как ние бихме реагирали ако първи открием извънземен живот на друга планета. Логично!

Та, дали скоро ще видим появата на космически гости? Дали всичко това ще е спектакъл? Дали извънземните ще се превърнат в нова форма за контрол и масов страх? Това са все отворени въпроси. Факт е обаче, че нещо в тази насока се случва… Нали?

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов


Виж още:

Извънземните контролирали ядрените ни програми

Най-известните конспирации: Лекарства, Сатанисти, Евреи и Розуел

Голямата тайна

Нашата НЛО теория в Тelegraph

Летяща чиния падна в Чикаго

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Очаква ли ни фалшива извънземна инвазия

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414