Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Импресия за крехкия човешки живот

Е-мейл Печат ПДФ

Импресия за крехкия човешки животЖивотът е така крехък, толкова нежен, така лесно раним... Раждаме се в труден миг, пристигаме със сълзи на очи, борим се всячески да оцелеем.

Като деца не мислим за проблемите на големите (но понякога и това се случва, а е тъжно...), радваме се на всеки момент, на всяка игра; бързо забравяме ожулените колене, свадите с приятелите...

Като тийнейджъри започваме да проявяваме първите симптоми на злорадство и завист, на користни цели, започваме да проявяваме част от чертите на „големите”, които вече не ни се струват така големи. Малкото, запазили детското у себе си, биват отсвирвани като аутсайдери, задръстени комплексари, зубрачи и още куп определения от тоя род.

Като студенти, и след това като по-големи хора, хванали живота си в ръце,може би някак вече помъдрели (това ли е мъдростта – тъга?), може би някак преодолели хормоналната инжекция от юношеските години, започваме да се държим по-зряло, сдържано, възпитано. А къде останаха игрите със съседите, къде останаха криениците, „Дама”-та, народна топката, ролерите, федербалът...

Н-е-е, твърде сме големи за тези игрички. Вече играем други „игри” по други правила. А смъртта минава покрай нас, а ние дори не я забелязваме. Пропускаме я покрай ушите си, и си мислим, че това на нас няма да ни се случи, или поне не скоро...

Моментите, които ценяхме като малки деца, са мираж, минал копнеж. Твърде сме заети с големите планове, надеждите, очакванията... с планове за бъдещето.

А не сме господари дори на утрешния ден... Твърде сме заети да гледаме право напред (а и капаците не ни позволяват да погледнем встрани) и право нагоре. Пестим пари, защото е криза; пестим чувства, защото ни нараняват; пестим нерви, защото мислим за здравето си; пестим и думите си, и мислите си. Забравяме да казваме на любимите хора колко ги обичаме, пропускаме рождени дни, имени дни, затваряме се в уютната си непробиваема черупка и се заблуждаваме, че живеем. А всъщност просто съществуваме.

И идва момент, в който нещо се случва, смъртта ни „докосва” толкова близко, че усещаме ледения й полъх... И ни побиват тръпки. Чак тогава разбираме, че е най-добре да следваме максимата „Яж, пий и си носи новите дрехи”...

За fortisimo.eu – Ваня Тенева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Импресия за крехкия човешки живот

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414