Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


У дома сме си! Ама пак сме емигранти…

Е-мейл Печат ПДФ

У дома сме си! Ама пак сме емигранти…Ежедневно се изнервяме от нечия нерешителност. И никога няма значение дали бавният ход на хорските решения ни засяга пряко, или замазваме очите на околните и на себе си, че уж сме по-смели и решителни, и тогава сме лицемери, ала си го знаем само ние…

Винаги се колебаем. Природа, страх, нрав – има ли значение? Опитваме да сме перфектни. Държим се любезно с всеки, а често никого не харесваме и ничия постъпка не одобряваме. Правим се на такива, каквито не сме. Защо ли?

Докато играем поредната си роля, животът бързо изтича между пръстите ни. Често не даваме воля на истинските си страсти и предпочитания от страх какво ще си помислят хората, или дори само един човек. И все отлагаме да изживеем истинската си същност някъде далеч във времето. Интересно е колко много неща може да свърши човек, ако знае, че утре е последният му ден на Земята. Трябва да си струва този, последният ден, за да бъдеш себе си и най-накрая да използваш по предназначение израза “да живееш за мига”. Ала колко хора могат да предскажат смъртта си? Възможно е да си отидем от живота, без да сме го изживели пълноценно – не според общоприетото, а за нас самите. Преминаваме през територия, която не можем да наречем своя. Защото сме чужденци на своя живот и емигранти на самите себе си.

Впиваме се в сивото ежедневие, а обвиняваме съдбата, че то се е впило в нас. Страхуваме се от мисълта да сме истински щастливи, понеже усещането е плашещо хубаво, различно е и затова е толкова могъщо. Страхуваме се да обичаме, защото ще сме зависими. Страхуваме се от мислите си, от приятелите си, от себе си. Най ни е страх да не вземе да излезе наяве истината, че изпитваме страх. Защото така признаваме, че сме обикновени хора с простички потребности. Ала ни се иска да сме свободни. Поне от време на време желаем да крещим с пълно гърло, за да изхвърлим от себе си цялата отрицателна енергия, но пак ни се иска да се отдалечим от този крехък вътрешен свят. Кристален е и е красив, но от нашия вик може да се пропука.

Да изкрещим, че да ни помислят за луди. Нали лудите са свободни да правят каквото искат? И всичко това напук на всякакви норми и правила, защото в края на краищата най-висшият съдник е нашата съвест.

За fortisimo.eu – Пламена Лачева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично У дома сме си! Ама пак сме емигранти…

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414