Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Митковден

Е-мейл Печат ПДФ

Областният управител Димитър АлександровДнес православната църква почита Св. Великомъченик Димитрий Миротворец. По човешки – днес е Димитровден. Старите казват, че след този празник идва зимата.

В календара на земеделците Димитровден слага края на активния сезон, който започва на Гергьовден.

По това време земевладелците са се разплащали със сезонните работници и всеки се е зазимявал по живо, по здраво. Голям ден!

Общинските данни сочат, че 2 353 шуменци днес имат повод да почерпят и да получат пожелания за живот и здраве. Най-възрастният от тях е на 97 години, а най-младият – на 1 месец. Освен Димитровците, Митковците и Димчовците днес празнуват жените с имена Димитричка, Димитринка, Димка, Димитра и Димитрина.

Любопитно е, че точно днес властта в шуменско е изцяло „Димитризирана“, по линията на областната и общинска администрация. В Бялата сграда на централната власт стои един Димитър (Александров), а в Жълтата сграда под баира, друг – Митко (Киров). Така че се очаква по булевард „Славянски“ да преминат уважителни китки в посока изток-запад и обратно. Областният управител Димитър Александров вече започна отбелязването на повода с присъствието си на вчерашната празнична литургия в 100-годишната църква „Свети Димитър“ в с. Никола Козлево.

Иначе, според проучването на fortisimo.eu, нито областният, нито заместник-кметът имат някакви специални планове за празника. Най-вероятно и двамата ще спазят традицията с почерпка в тесен кръг. Денят е много подходящ да си свършите някаква работа с тези институции. Да отправите прошение за служба или имот. Хубаво е обаче да помните, че покровителят на „Митковците“ Свети Димитър също е бил на „ти“ с управлението на голям град, какъвто е Солун. Така че редуцирайте исканията си до това, което наистина следва да получите.

Накрая, да ви подсетим. В случай, че искате да пратите SMS за празника на някой Димитър, задължително проверете в паметта на телефона си и под буквата „М“. Все пак това е Митковден!

Написано от fortisimo.eu

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Митковден

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414