Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Продават „Наръчник за любов и удоволствие на педофила”

Е-мейл Печат ПДФ

Продават „Наръчник за любов и удоволствие на педофила”Какво знаем за педофилите? Истината е, че обществото не знае много за тях. От време на време чуваме за полицейски акции срещу мъже, които колекционират и разпространяват в Интернет порнографски материали с деца.

От време на време ни казват и за съдебни дела срещу хора, посегнали сексуално върху малолетни. Като изключим кратките новинарски съобщения обаче темата „Педофили” е истинско табу.

Стереотипното мнение за тези хора е, че са изверги или изкуфели старчета. Но всъщност – педофил може да се окаже всеки. Вашият личен лекар, вашият колега, вашият брат. Външни белези няма. Затова рядко мислим за тях. Сещаме се за опасността само когато в публичното пространство се промъкне скандална педофилска история. Тогава редовно опулваме очи.

От скоро в Америка, например, съвсем легално се продава „Наръчник за любов и удоволствие на педофила”. Текстът е съставен от Филип Р. Грийвс II, който е научен работник, занимаващ се с религия, сексология и политика. В същото време е открит любител на детските тела, но твърди, че не е посягал на малолетни. С настоящата си книга той искал да образова и защити хората като него, като им разясни законните предели за физически контакт с хлапета. „Надявам се, че ще постигна това като се обърна към по-добрата природа на педофилите, защото така те ще се сблъскват с по-малко омраза и ще имат по-малко проблеми със закона”.

Продават „Наръчник за любов и удоволствие на педофила”

Основният канал, по който се продава книгата е Amazon. И въпреки вълната от недоволство, което залива електронния магазин, собствениците му не смятат да премахнат изданието. „Amazon не подкрепя призоваването към насилие или незаконни действия, но защитава правото на всеки индивид да има свободен търговски избор”.

Да, звучи неприятно, но логично. Факт е, че има такива хора. Факт е, че те трябва да бъдат наясно със закона. Но в изнесените цитати от наръчника на Грийвс срещаме препоръката, че ако педофилите не притежават полово разпространими болести, те не са длъжни да използват кондоми. Моля?

Ето тук опитът за съпричастност и широкомислие се троши на парчета.

Авторът също така обяснява, че прегръдките и целувките са законни, без значение на колко години е детето. Според Филип Р. Грийвс II всеки педофил трябва да бъде отговорен за доброто състояние и удоволствие на малките им приятели.

Продават „Наръчник за любов и удоволствие на педофила”

Официалната позиция на автора е, че той не проповядва нищо незаконно, а просто иска да промени общественото мнение. „Всеки път когато видите педофил по телевизията, той е или убиец, или насилник. Това не е обективно представяне на тази сексуалност”, заявява писателят пред CNN. Пред ABC пък Филип обяснява, че е доволен от бойкота на книгата му, който се вихри най-вече във Facebook, защото това била допълнителна реклама и той щял да продаде повече копия.

Горчивата равносметка е, че Филип Р. Грийвс се оказва прав. Скандалът около „Наръчник за любов и удоволствие на педофила” се превръща в безплатна кампания. Прав е и затова че слагането на кондом не се следи от закона. Не можем да кажем това обаче за сексуалното посегателство срещу деца.

Основният въпрос в случая е дали някой ще преведе книгата у нас?

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов


PS: След публикуването на този материал – книгата на Филип Р. Грийвс II „Наръчник за любов и удоволствие на педофила” бе премахната от Amazon, заради огромната вълна на недоволство от американските потребители на електронния магазин.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Продават „Наръчник за любов и удоволствие на педофила”

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414