Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Номера за отслабване, които наистина помагат

Е-мейл Печат ПДФ

Номера за отслабване, които наистина помагат„Яж плодове, но не като междинно хранене”, „Пий вода с лед, за да отслабнеш” това са само част от заглавията, които заливат пресата със съвети как да топим мазнини. Трудно е обаче да отсееш правилните съвети от медийната плява.

Затова ще се обърнем към професионалистите. Ето списък с научно доказаните номера, които наистина вършат работа.

Номера за отслабване, които наистина помагатБез HFCS

Въпреки кампанията, целяща да докаже безопасността на високо-фруктозния сироп от царевица (HFCS), учените започват да се обединяват около мнението, че по-добрият подсладител си остава захарта. В лабораторни условия плъховете, които пият безалкохолни с HFCS, пълнеят повече отколкото събратята им, поени с безалкохолно, съдържащо захар. Ефектът се наблюдава въпреки че броят на калориите в двете течности е един и същ.

Покачването на телесното тегло не се дължи на енергийната стойност, а на начина, по който се обработва подсладителят в нашето тяло.

На пръв поглед захарта и HFCS са направени от фруктоза и глюкоза, но при захарта съставките са свързани здраво и разтварянето им в организма става по-трудно. Докато в така наречения царевичен сироп фруктозата и глюкозата са разделени и се абсорбират директно от телата ни. Това твърди научният сътрудник Бартли Хобъл от Принстънския университет. Той уточнява, че HFCS се използва при безалкохолни напитки (без захар), сладки, зърнени храни, консервирани плодове и конфитюри.

Номера за отслабване, които наистина помагатНе позволявай на мозъка ти да се пристрасти към чипсове и бонбони

Ново проучване с мишки показва, че гризачите могат буквално да се пристрастят към така наречената джънк фууд. На животинките са били предоставени огромни количества сладки, шоколадови барове, понички, ход-дог, чипсове и др. храни, считани за вредни. Моментално се появили два от сигналите за пристрастеност. Нивото на допамин намаляло стремглаво, което означавало, че мишките се нуждаели от още повече джънк фууд, за да се чувстват щастливи. Поведението им също се изменило. Да ядат тази храна се оказал топ приоритет за гризачите. Мишките продължавали да се тъпчат – въпреки наличието на предупредителна светлина, която давала знак, че ако не се махнат, ще бъдат наранени с малки дози електричество. Скандалният експеримент е проведен от Пол Кени – Изследователски институт "Скрипс” във Флорида. „Опитайте се да ограничите тази храна, тя не е безопасна, както си мислите”, съветва Кени.

Номера за отслабване, които наистина помагатРедовно хранене + малки закуски

Една от най-известните диетоложки в света Мариса Липърт заявява, че повечето хора с наднормено тегло допускат една и съща грешка. Те правят твърде големи паузи между отделните яденета. Дългите часове без постъпването на нови източници на енергия кара организма да трупа мазнини (застрахова се в бъдеще за шокови ситуации). При разкъсаните хапвания хората не могат да следят количеството храна, която поглъщат и по-трудно отсяват вредните от здравословните продукти. Липсата на режим може да доведе и до проблеми с метаболизма.

Липърт съветва всичките си клиенти да планират предварително яденето за деня. Тялото трябва да усети цикличността в приемането на запаси и да се успокои, че няма да настъпят ситуации, в които ще трябва да използва мастни запаси. Мариса твърди, че на всеки три часа трябва да се приема храна (или основно ядене, или вид закуска).

Диетоложката обяснява също, че хормонът грелин, който се появява, за да информира телата ни, че са гладни, се отделя от организма в обичайните часове за приемане на храна. Ако сме обядвали с час по-рано, то не трябва да се изненадваме, ако ни се дояде отново. Това чувство обаче е фалшива тревога.

Следва продължение…

Екип на fortisimo.eu (снимки: mercola.com, mamismachicago.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Номера за отслабване, които наистина помагат

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414