Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


1001 нощ

Е-мейл Печат ПДФ

снимка: bookotron.comСкъпи господарю, пише ти твоята любима – Шехерезада. Искам да ти споделя как се чувствам, какво мисля, какво преживявам. И ти обещавам, че е за последно.

Нашето запознанство започна със страх и подчинение. Това не беше приказка, а измама. Не беше красиво, а напротив – страховито и безнадеждно, дори някак безлично. Нямаше начало, просто започна. Не беше и връзка между две души – само отношения между робиня, разчитаща на милост и господар.

Първата нощ беше най-страшна и объркваща. Все си мислех, че не съм достатъчно добра за теб. Всячески се опитвах да прикрия паниката, страха и ужаса, които избиваха върху лицето, жестовете и движенията ми. По чудо успях да запазя хладнокръвие и по чудо успях да запазя живота си - но вече много по-различен от преди.

След десетата нощ вече започнах да се чувствам уютно в твоята компания, дори започнах да анализирам теб и характера ти. За мен ти беше господар не само на народа, а и на чувствата, мислите, стремежите и желанията си. Лидер в живота. Това ме привличаше и в същото време ме караше да настръхвам от страх.

След стотната нощ вече те виждах в друга светлина. Вече не беше страховитият господар, не беше и лидер. Беше просто човек. Но не какъв да е, а необикновен, желан, мечтан. Човек, в когото вярвах; с когото исках да съм. Страхът ми от смъртта беше заменен от друг един – страхът да не те загубя. Не ми пукаше дали ще умра, исках само ти да си до мен.

След време обаче ти спря да ме приемаш като твое вдъхновение. Бях се превърнала в навик от ежедневието ти. Бях тази, която те успокоява и прегръща, когато се чувстваш безпомощен и която те приспива нощем със сладки приказки. Когато се чувстваше силен и непобедим ме забравяше толкова лесно... А мен кой ме прегръщаше? На мен кой ми разказваше приказки? Бях така самотна и търсех причината в себе си; боях се да не бъда заменена от следващата.

Но открих начини да бъда силна, макар и сама. Намерих сили да се преборя със самотата и мъката, открих пътя към спокойствието; разбрах, че мощта и мъдростта са вътре в мен самата.

Тази нощ, господарю, е последна. Дори вече спря да ми пука за онова минало „преди”. Това не е краят, защото никога не е имало начало. Това не е и раздяла, защото никога не сме били едно цяло. Това е просто преход от 1001-вата нощ към 1002-рата...

За fortisimo.eu – ВаняТенева (снимка: bookotron.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414