Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Момиче за пример!

Е-мейл Печат ПДФ

Момиче за пример!По принцип обичам хората. При всяко запознанство започвам със 100 процента харесване на човека пък после докъдето си заработи самият той. Някои си остават на около 90%, други бързо падат на около 30%.

Принципният ми подход към хората очевидно изключва някои от популярните критерии за оценка, като богатство, слава и успех. Не че не са важни в цялостната ми преценка за някого, но просто не са водещи.

Заради всичко това останах безучастен в една обществена дискусия, протекла в близкото минало под основния въпрос: „Има ли истински звезди в България?“ Не ми се струваше за нужно да разсъждавам по тази тема. Запомних аргументите, че пазарът у нас бил толкова малък, че никой няма право да се посипва със звезден прах. Запомних и това, че медийната среда у нас е така изкривена, че не се занимава с нищо друго освен да създава звезди, но не му повярвах. Още повече като видях как се представи случая с катастрофата, причинена от Максим Ставийски. Разговорът за звездите ми се струваше излишен до тази седмица.

Причината да се замисля стана първият „майсторски клас“ на певицата Мария Илиева в новоучредената арт академия „Симеонис“ на маестро Славил Димитров. Поднасяйки тази информация на публиката, определението звезда пред името на Мария дойде само и така бях принуден да помисля. Отидох на концерта на Мария Илиева с градския духов оркестър „Михаил Биков“ в Шумен и видях звезда. На другия ден я поканихме на вечеря и отново видях звезда.

Момиче за пример!

Може и да ви се стори „ретро“, но моето разбиране за звездата е свързано с примера. Звезди са онези публични личности, чийто действия могат да ни служат за пример. Звезди са онези, които успяват да ни впечатлят толкова, че да ни се прииска да приличаме на тях. Звездите са онези, които постигат своеобразни върхове, оставяйки ясни пътеки, по които ние вървим с надеждата, че ще достигнем подобно съвършенство.

Мария Илиева подчини залата, оркестъра и себе си на песента. Отговорност и преклонение пред музиката, което кара всички да заобичат изкуството. Когато на следващата вечер я видях извън сцената разбрах, че това преклонение пред музиката е начин на живот. Мария е момиче, което можем да даваме за пример. Звезда, чиято съдба е да ни разкрива още и още от света на музиката.

Има ли истински звезди в България? Има ли хора, които бихте давали за пример? Хора с такова отношение към това, с което се занимават, че поставят отпечатък към самата дейност. Разбира се, че има. Същото си мисля например и за лекоатлетката Ивет Лалова. Момиче за пример!  

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

1 коментара

  1. авторът е уловил нещо НАИСТИНА важно! " Звезди са онези публични личности, чийто действия могат да ни служат за пример. " в това отношение мария е истинска Звезда. още навремето диоген с фенера е търсил звезди.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Момиче за пример!

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414