Фортисимо – това е лично!



Амфитеатър на брега на океана

Е-мейл Печат ПДФ

Амфитеатър на брега на океанаТова не е от 100-те места, които трябва да видиш преди да умреш, но е от местата, за които можеш да разказваш с удивление и възхищение.

Намира се в най-югозападната част на Обединеното кралство, в небезизвестната не само регионална туристическа област Корнуел. На един от скалистите клифове - убежище за гларусите, с невероятна гледка към необятния и страховит Атлантик, се извива амфитеатър. Малък, но уникален с местоположението си и естествения начин на разположение. Дотук ще кажете. Хм, нищо интересно… амфитеатри, старинни, много и то с история. Но не и този. Минак театър (Minack Theater) на корнуелски диалект означава „скалистото място”. А историята, без преувеличение, е вдъхновение за силата на човешкият дух.

Амфитеатър на брега на океана

Роуенда Каде, жената която сама планира, построява и финансира амфитеатъра, започнат от 1932 и завършен преди смъртта и през 1983 година. Учейки уменията за дялане на гранит ръчно от двама мъже, тя е поставила основата на театъра между скалите. За трудностите и препятствията, които е имала, е отделен цял музей към театъра, за тези които са искрено заинтересувани. Неспособна да си позволи цената на гранита, Роуенда сама изобретява техники за оформяне на цимент.

Амфитеатър на брега на океана

Отдадена на желанието да направи място за театрални представления на местните жители, тя работи през всичките сезони до средата на 80-тата си годишнина. Непосредствено преди да почине Роуенда оставила предложение как да се покрива амфитеатърът при дъждовни условия.

Амфитеатър на брега на океана

От полагането на първия камък до сега са се играли много пиеси, нарушавани единствено от променливото време на Атлантика. Въздействието на театралната атмосфера, съчетана с природата, могат само да бъдат почувствани без да бъдат описани.

Повече информация и история на това уникално място може да намерите в уеб сайта www.minack.com

За fortisimo.eu – Маргарита Кузнецова

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично Амфитеатър на брега на океана

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414