Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Една вечер в Индия

Е-мейл Печат ПДФ

fortisimo.euИндийските танци завладяха ТВ ефира напоследък. Вижте танцувалните риалити програми. Магията на тази източна култура прониква като дим от ароматна свещ дори от екрана на телевизора.

Какво ли ще е да погледнеш отблизо изкусните извивки на индийските танцьори? Да се вслушаш в музиката, без страничния шум, идващ от злободневието?

Не зная. Но знам, че е възможно да го направя още днес. От 17:30 гостите на НЧ „Напредък” в Шумен ще се потопят във „Вечер на индийската култура”, със специалното участие на танцьорката Нафиса Кавлакова. Тя е завършила Академията за индийска класическа музика и танци в град Толиати, Русия. Кавлакова ще изпълни танца Говардана Гиридана, посветен на родното място на Шри Кришна.

Всяко движение в танца има свое собствено значение. В западната традиция той може да се сравни с театрално представление или пантомима. Танцьорите ще представят и празника Дивали. Проверка на fortisimo.eu показа, че думата „дивали” произлиза от санскрит, и означава "редица от светлини". Това е един от най-важните религиозни празници за хиндуисите. Празнува се последните пет дни в края на октомври или средата на ноември. В тези дни хиндусите купуват нещо за дома си.

fortisimo.eu

Според вярванията им, това ще е на късмет не само за къщата, но и за обитателите й. Защо да не се възползваме от индийската култура! Купете нещо и вие за своя дом. Запалете свещ, за предпочитане – ароматна. (бел. автора). Така ще изпълните къщата си с благоухания.

Ако търсите успокояващи аромати, то за вас най-подходящи ще са тези от сандалово дърво или иланг-иланг. Ако пък искате да се отдадете на романтика – канелената свещ е страхотен афродизиак. Индийците освен това отварят прозорците си широко, за да посрещнат слизането на богинята на здравето и благоденствието, Лакшми.

Защо не преживеем една вечер в Индия?

За fortisimo.eu – Светла Крумова

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Една вечер в Индия

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414