ФортисимоЛюбовта е градивна сила, но може и да те унищожи

Е-мейл Печат ПДФ

Любовта е градивна сила, но може и да те унищожиТя е красива и крехка, с нетипичен, завладяващ чар. Има черен колан по карате, владее немски, английски и руски. Завършила е НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и се занимава с театър от 22 години.

Деси Бакърджиева, очарователната актриса с над 20 роли в театрите "Сълза и смях", Театрална работилница "Сфумато" и Народен театър "Иван Вазов".

Последното й превъплъщение е Нели - секретарката в МОЛ-а от "Стъклен дом". Освен всичко Деси е дипломиран в Германия стилист. Има 6-годишна дъщеричка и щастлив брак.

Нели Русева: Моля те направи си една кратка визитка, откъде си, как реши да станеш актриса?

Десислава Бакърджиева: В края на лятото на 1988 г., преди големите политически промени, в театър „Сълза и смях” бяха обявили приемен изпит за детската трупа с художествен ръководител проф. Венцислав Кисьов, Тамара Карабуйкова – Войс. На връщане от морето през целия път репетирах баснята на Крилов – „Лисица и грозде”. Мисля, че бях надула главата на всички в колата. Така и не я казах. Пях на комисията детски песнички, танцувах, разказвах някакви истории. Помня, че много се смяха. Кой знае какви глупости съм говорела. Тогава една какичка ме дръпна на страни и ме покани да стана част и от БНР, където заедно с Минчо Събев се учех и по-късно озвучавахме детските приказки по програма „Христо Ботев”. Видях след две седмици, че съм трупата на проф. Венци Кисьов и Тамара. Това беше началото... През годините се влюбих в тази професия, но не съм си позволявала да играя в живота. За там се искат други качества като нахалство, безкомпромисност, сарказъм, лъжа. Аз не искам да съм такава! Още тогава се влюбих в тази професия и се надявах един ден мечтите ми да се сбъднат. След като завърших средното си образование, веднага ме приеха с отличие във ВИТИЗ – сега НАТФИЗ. Спомням си, че на втори кръг, много късно вечерта излязоха резултатите и на базата на тях се разбираше, кой ще продължи на следващата сутрин на писмения изпит. Към полунощ, след като цял ден бях в академията, се обадих щастлива в къщи, за да съобщя радостната новина. Реакцията на мама беше: „Десислава, колко е часът? Какъв трети кръг? Изкарахме си акъла? Щях да звъня в полицията?” Прибрах се максимално бързо, забравила от притеснение, че съм била цял ден на изпит и очаквах „Конско”. Всъщност мама ми беше сготвила любимото ядене и всички ме чакаха с нетърпение да им разкажа всичко с подробности. Имах щастието да завърша в последния клас на проф. Енчо Халачев. Той ме научи да не забравям от къде съм тръгнала, че работата на актьора е не само физически, а и духовен труд. Всеки човек на изкуството трябва да бъде наясно със себе си, с това което прави, без да се самонаблюдава, а да търси истинското живеене на сцената и пред камерата. Актьорската професия е колективно изкуство и работата в екип е задължителна.

Десислава Бакърджиева

Нели Русева: Киното или театърът е твоята стихия?

Десислава Бакърджиева: Обичам си професията. Въпреки, че когато отивам на работа, по-скоро отивам да живея друг живот, да влизам в нова роля, да изследвам характери. Не мога да кажа кое предпочитам или повече харесвам, всяко едно от тези изкуства са тясно свързани с моята професия, просто принципа на реализация е различен, а стихията е силна навсякъде. За мен един актьор трябва бързо да се приспособява, за да отговаря на съвременното светоусещане, изискванията, търсенията. Както казва моя преподавател проф. Халачев - да е универсален. Живеем в много динамично време и трябва да сме със сверени часовници, за да се чувстваме добре в кожата си, а аз се чувствам добре и на сцената и на снимачната площадка.

Нели Русева: Къде си по-силна, в комедийни или драматични роли? Имаш ли любима роля, от тези които си изиграла досега?

Десислава Бакърджиева: Всички роли са ми любими. Те са като деца които, създаваш с любов и за да станат стойностни, трябва да си ги обичаш и харесваш независимо дали са положителни или отрицателни. Досега не съм имала възможност да изиграя себе си, но във всяка героиня съм оставала частичка от мен. Мога да кажа, че не е лесно да играеш и човек, който е коренно различен от теб. Важното е да имаш прототип ако героят ти е далеч от твоята същност. Аз никога не бих се държала така, както повечето героини които съм играла: Дойката от „Ромео и Жулиета”, Лени от „Престъпления на сърцето”, Босилка от „Вражалец”, Катето от „Преспанските камбани”, Ана Петровна от „Иванов”, Клариче от „Кралят елен”, Нели от „Стъклен дом” и много други. Не бих подхождала към хората по техния начин. За да създадеш един герой на сцената и пред камерата, според мен, е както да отгледаш едно живо същество, да го възпиташ, да му покажеш как да ходи, как да се облича, как да говори, как да мисли, да го разбереш и да го оправдаеш, независимо какъв е, добър или лош. Само тогава този персонаж може да оживее, защото зад фасадата му ти си го изпълнил с живот, с биография.

Десислава Бакърджиева

Нели Русева: От кого си се учила?

Десислава Бакърджиева: От моите преподаватели: професор Енчо Халачев, Георги Стоилов, професор Островски и професор Христо Христов, професор Венцислав Кисьов, Тамара Войс. От големите актьори, с които съм имала шанса да работя като Стефан Данаилов, Цветана Манева, Васил Михайлов, Николай Костадинов, Мариус Куркински, Златина Тодева, Рени Врангова, Кръстьо Лафазанов, Христо Мутафчиев, Митко Рачков, Асен Блатечки, Любо Нейков и много, много други, на които съм благодарна и от които съм се учила в процеса на работа.

Нели Русева: Не мога да не те питам за „Стъклен дом” - твоята героиня Нели, близка ли ти е, забавлява ли те?

Десислава Бакърджиева: Много ми е любима тази жена, толкова е наивна понякога, че чисто сърдечно се забавлявам с нейните постъпки и изразни средства. Харесвам я с това, че е кокетна, умее да използва чара си, за да постига определени цели, съвестна е и държи на работата си. Знае кога да замълчи, да остане в ролята на наблюдател.

Нели Русева: Разкажи нещо интересно от снимките, харесва ли ти участието в този толкова гледан БГ сериал?

Десислава Бакърджиева: С удоволствие чакам съботата и неделята, защото тогава ни се дава възможност да снимаме в истинския офис на шефовете на МОЛ-а. Това не е декор. Факт е, че самата обстановка предразполага да се чувстваш по-близко до ситуациите и персонажите. Екипът е прекрасен. Имаме трима режисьори: Димитър Гочев, Зоран Петровски и Петър Вълчанов, които се сменят всяка серия и това допринася за така наречената вътрешна градивна конкуренция. В този сериал участват много добри и талантливи актьори, режисьори, оператори, които са и добри хора. Добрата атмосфера дава положителните резултати.

Десислава Бакърджиева

Нели Русева: Нека се върнем към Шоуто на Азис, което вече не е на екран. Как попадна там, как се работи с Азис?

Десислава Бакърджиева: Благодарна съм на хората, които ме поканиха в шоуто на Азис, защото ми дадоха да разбера, че мога да бъда коренно различен човек, който разказва нестандартни новини като вицове и това да изглежда естествено. Азис е добър човек, истински, емоционален, талантлив.

Нели Русева: Има ли звезди в България?

Десислава Бакърджиева: За мен всеки човек е уникален и трябва да се стреми към съвършенство, да бъде личност. Радвам се, че в България има много стойностни хора, изключително талантливи и прогресиращи личности. Всяко развиващо се общество има нужда от лидери и примери за подражание. А звездите… те са красиви и са на небето!

Нели Русева: Имаш вид на човек, който е много усмихнат, лъчезарен и открит. Какво те натъжава, разплаква, разочарова?

Десислава Бакърджиева: Според мен е много важна положителната нагласа и правилната стратегия за реализиране на плановете и целите. Усмивката ни прави по- добри и по-продуктивни. Честното и директно, в смисъл дипломатично отношение може само да ни помогне. Не винаги нахалството е градивно и полезно. Не е много положително такова поведение. Това понякога ме разочарова и натъжава. Лъжата и предателството могат да ме наранят. Научила съм се да прощавам. Емоционална съм, старая се да бъда добър човек. В последно време плача, когато гледам хубав филм или чета интересна книга. Иска ми се да има повече положителни и усмихнати хора, да има повече ред и равноправие, и знам, че голяма част от това зависи от нас. В други държави хората отстояват правата си, борят се за тях всячески. Тук още не е така. Усмихвам се, защото има хиляди прекрасни неща в живота ни, които могат да ни направят щастливи. Трябва да ги оценявами на мига, а не когато безвъзвратно са изчезнали.

Десислава Бакърджиева

Нели Русева: А какво те радва истински?

Десислава Бакърджиева: Семейството ми! Това е най- голямото ми щастие. Моята Муза и любовта! Те ми дават вярата да обичам работата си и да се стремя към развитие. Любовта е най- градивната сила, стига да знаеш как да я използваш, защото тя може и да те унищожи. Не е нужно когато обичаш да очакваш същото от другия, важното е ти какво му даваш и да го виждаш щастлив, това ме кара да се чувствам пълноценна и щастлива.

Нели Русева: Ти си шампион по карате, откога тренираш? Имаш ли пояс?

Десислава Бакърджиева: Тренирах от 1988 до 1997 г. с прекъсвания заради травмите. Бях в карате клуб „Иккен” в отбора на Димитър Ангелов. Той ме научи да обичам спорта и да възпитавам характера си. Имам черен колан, но днес той е един прекрасен спомен за добра спортна подготовка. Сега не бих се справила с кумитето, както преди.

Нели Русева: Какво от това, което си научила от твоите родители, би искала да предадеш на своята дъщеря?

Десислава Бакърджиева: За мен е важно детето ти да разбира, че го обичаш, да му отделяш необходимото внимание. Да знае, че си има не само родител, но и приятел до себе си. Понякога оставям Анни сама да си взима решенията, за да си прави своите детски грешки. Надявам се това да й помага в бъдеще, за да направи правилния избор, да е самостоятелна и силна личност. Но знам, че всичко това се постига с говорене, обсъждане, понякога спорене и добронамереност.

Десислава Бакърджиева

Нели Русева: Изглеждаш чудесно. Мислиш ли, че българката полага достатъчно грижи за външния си вид?

Десислава Бакърджиева: Жената изглежда добре, когато се подържа! Когато завърших Витиз или Натфиз си мислех, че не съм научила достатъчно трябва да уча още нещо. Завърших 2 годишното си обучение в Берлин за Стилист при Рене Кох и Kryolan, но както се казва човек се учи цял живот. Понеже ме питаш за външния вид, според мен е важен индивидуализма. Не одобрявам идолопоклоничеството. Всеки трябва да намери себе си, да си избере своя стил, да се уважава. Това провокира и другите хора около него да го харесват и уважават. Една жена не може да ходи без грим. В днешно време всяка жена има своите малки тайни относно грима поддържането на външния си вид. Колкото и напрегнат да е живота ни винаги трябва да оставяме няколко минути за нас самите, за външността си. Много жени страдат от силно изразени пори и се страхуват да използват фон дьо тен. Новата генерация бяла козметика и гримовете от серията за НD телевизия са насочени именно с цел да възстановят кожата до неузнаваемост, да я защитят и да и осигурят необходимите вещества, за да я превърнат в копринено мека, гладка, еластична и подмладена кожа. Това не е реклама! Аз лично се гримирам малко, но силният грим се налага да го нанасям върху лицето си всеки ден. Кожата може да се третира с различни препарати, за да е отново жизнена и сякаш без пори, но не всяка козметична серия може да ви лекува и да възстановява. За това аз винаги разчитам на професионалните гримове. Те запазват кожата ми – независимо от това дали съм всекидневно гримирана. Важно е да се знае, че разликата между професионалната козметика и всекидневната е в съставките, а не в плътното й покритие. Зимата е сезонът, през който грижата за кожата е от изключителна важност. Студът и вятърът изсушават повече кожата, отколкото най-силното слънце. Не трябва да се прекалява с миенето и мокренето на кожата при по ниските температури, защото това предизвиква допълнителното й изсушаване. Почиствам я с тоник или тоалетно мляко. Дрехата не е нужно да е супер модерна, важно е да е удобна. Не всичко, което е последен писък на модата или фешън ;) може да стои добре и би подчертала красивите форми на една жена! Сега актуални са сивото, черното в комбинация с ярко лилаво, розово или зелено. Да, ами ако на мен не ми отиват?

Нели Русева: Къде бягаш от динамиката на деня, място където разтоварваш? А къде би искала да отидеш?

Десислава Бакърджиева: Много обичам да пътувам и това е моят начин да се разтоварвам. В последните месеци не съм имала възможността да пътувам за удоволствие, а само по работа. Това в повечето случаи е изморително. Най- добре се чувствам с любимите хора! Те са моето слънчево утро и сладката целувка за лека нощ!

Десислава Бакърджиева

Нели Русева: Имаш ли пороци?

Десислава Бакърджиева: Да, само аз пуша от семейството и близките ми приятели.
Нели Русева: Какво те дразни в живота ни днес? Какво си мечтаеш за България?
Десислава Бакърджиева: Тъжно ми е да гледам как живота ни от материална гледна точка се унищожава с всеки изминал дин. Не мога да си представя, че същото може да се случва и с творчеството ни, с изкуството. Та нали ако се обърнем назад в историята ни има много примери, че в момент на финансова и икономическа криза се раждат гените и се развива изкуството. Това е духовната храна и стимул да продължаваме да сме хора и да се изправяме на крака след болезненото падане. Трябва да бъдем по- борбени и с повече вяра да подхождаме към проблемите и препятствията. Сигурна съм, че винаги има изход от кризисна ситуация.

Нели Русева: Според теб, ние българите гениални ли сме, или това е по-скоро мит?

Десислава Бакърджиева: Да със сигурност. Имаме безброй таланти, но най уникалния е, че правим от нищо нещо и превръщаме умело дефекта в ефект! ;)

Нели Русева: Пожелай нещо на читателите ни...

Десислава Бакърджиева: Бъдете здрави и щастливи! Пожелавам ви много успехи и сбъднати мечти!

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Интервю

  Популярно от Интервю

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Интервю

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Интервю Интервю Любовта е градивна сила, но може и да те унищожи

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414