Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Как да се справим с безводието

Е-мейл Печат ПДФ

Как да се справим с безводиетоЛипсата на вода е единственото нещо, което може да ме задържи вкъщи и което може да ме накара да изпадна в истерия. Всъщност това, което правя най-често е… да се къпя със студена и минерална (при липсата на друга).

Колко пъти съм си мъкнела десет литрови бутилки по етажите, докато ги отнеса в банята и започна с "най-трудното" къпане на планетата… имало е случай в които в магазина до вкъщи водата е била изчерпана и съм си поръчвала рум сервиз… "2 по 10 и едно такси". Минавало ми е през ума (докато бях малка) при "безводие и в близките магазини" да се къпя с… газирана вода. Е, поне съм търсела алтернативи, за разлика от много хора, които ако ще и три дни да няма вода, като им се оплачеш, ще кажат: "А! Тъй ли?!"

Имам навика да се къпя по няколко пъти на ден, така че липсата на вода е нещо, което няма как да преживея, ако не търся алтернативи за "жадното си" тяло. Ако някой ме попита какво обичам най-много да правя, чистосърдечният ми отговор е: "Да се къпя, да спя, да слушам музика, да пиша разни неща… "

Това изречение носи елементарно звучене, но какво по-голямо удоволствие от това да стоиш поне 40 минути в банята докато не опиташ от всичките си продукти за тяло и коса… Време се изисква за шампоана, за балсама, за маската… после ексфолианта, душ гела, интимния гел, преминаваме и към грижа за стъпалата… после лицето, зъбките… Ако питате как се правят 18 кубика "с помощ от приятел" - адресът е ясен!

Господи, като си представя, че повече от 24 часа няма да има вода, ми иде да не спирам душа, докато "свърши".

Но… съдба… Съвсем забравих за плана на действие, който ще предложа на всички "мокри любители":

1. Най-добрият вариант е да се евакуирате за близките 24 часа там, където няма "липси" (Да живеят приятелите по света и у нас!).

2. Напълни си 1300 бутилки. Не е нужно да е топла, важното е да е вода. И ледът е по-добре от безводие!!!

3. Зареди се с мокри кърпички, но не се задоволявай само с тях!

4. Не се къпи със сода, защото ще лепнеш след това! Същото важи и за други газирани напитки, някои от които е възможно и да те оцветят.

5. Не заспивай тази нощ и въпреки, че си се изкъпал преди два часа, направи го и в пет сутринта, неминуемо преди спирането на водата. Така ще започнеш сутринта "на чисто".

6. Напълни си ваната, но можеш да се потопиш само еднократно. Не позволявай други хора да ти използват "басейна".

7. Мини се с мокри кърпички обстойно и се ПОЛЕЙ с "Black XS" На Пако Рабан или с "Amor Amor" на Cacharel (любимите ми аромати). Ако си мъж то нека задължително да е "212" на Каролина Херера. Това е единственият аромат, който е в състояние да ме накара да се обърна след мъж и дори да го гледам опиянено.

8. Ако си получил временно неразположение и повръщаш, да НЕ си посмял да излезеш от вкъщи, както и ако не си се къпал изобщо или имаш проблеми с миризмата. По-добре уволнен заради неявяване на работа, отколкото умъртвил колегите.

9. Радвай се на водата тази нощ… до края. С нейното спиране лапни приспивателно и се моли да проспиш липсата й.

10. Сложи табела на вратата си "Под карантина".

Е, надявам се, че съм ви била полезна. Аз лично ще си наглася часовника за 5 сутринта и ще вляза в банята… А ако ме чуете да пищя рано-рано, това ще е знак, че някой идиот я е спрял много преди уреченото време! И все пак и с ледена вода съм се къпала, така че и минералната ще ми влезе от полза. "По-добре замръзнала "под душа", но чиста"… или казано по-грубо… "по-добре болна в последствие, отколкото мръсна сега".

Чудно ми е обаче как има хора, които го правят "всяка неделя"… Ето затова често в асансьора се явява някой кандидат-удушвач?! Чудно ми е как могат да станат без да си вземат душ или да се оправдаят с "мързеше ме да се изкъпя" или "няма топла вода". Ехооо, банята ви зове! Водата не хапе! Хора, чистотата е красота…

За fortisimo.eu – Даниела Пенева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Как да се справим с безводието

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414