Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Кризата се изтърка като извинение

Е-мейл Печат ПДФ

Кризата се изтърка като извинениеУмните хора казват, че извинението е като задника. Всеки си го има. А най-големият задник в последните две години е Кризата. Заради икономическите сътресения ние започнахме да печелим по-малко и да харчим по-малко.

Второто до голяма степен се определя от непрекъснато покачващите се цени. Криза е все пак! Вместо да стимулират икономиката с адекватни оферти – родните търговци гледат да печелят от солени надценки и съкращаване на всички екстри. Те са „излишни” разходи. Кой иска да харчи пари за глезотии по време на Криза?

Да, ама така не само, че ни убиват кефа от пазаруването, а направо ни гонят от магазините. Вчера, например, влизам в любимата си голяма и лъскава книжарница. Купувам книга за подарък и ми я подават не в торбичка, а завита в каталог на магазина. Знам, че от началото на Кризата найлонките там се купуват, нищо че са рекламни. Тъпото в случая е, че този каталог струва с пъти повече от торбичката. Гланцирани страници, цветен печат. Абсолютен лукс.

Съвсем друга тема на разговор е, че наистина не одобрявам разхищението на найлон и винаги отказвам торбичка ако имам раница или чанта в себе си. Но има случаи, в които тръгвам с празни ръце. А вместо от каталог се нуждая от торбичка. Не ме разбирайте погрешно. Не ми свидят 20 стотинки. Тук си говорим за отношение.

Поглеждам в сайта на въпросната книжарница и какво да видя. Получавам 2 лв. отстъпка за поръчка през Интернет. Тоест… спокойно могат да ми продадат книгата с 10 торбички и пак да са на печалба. Знам, не е толкова просто, но… лично на мен ми дойде до гуша от извинения. И най-вече от извинения, свързани с Кризата.

Решението е просто. Отсега нататък ще пазарувам от вериги, които са достатъчно щедри, че да ми „подарят” една торбичка. Пък стиснатите търговци да се жалват на арменския поп, че пазарът се е свил и все по-малко клиенти влизат в магазина.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Кризата се изтърка като извинение

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414