Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Звездите въстанаха срещу коледната досада

Е-мейл Печат ПДФ

Звездите въстанаха срещу коледната досадаГледа ли клипа на NOHOHOHO „Няма такова парче?”. Невероятни са”, попита ме приятел в чата. „Какво да съм гледал?”, почудих се аз, а в замяна получих връзката http://nohohoho.org/, с уточнението „Всички МАСОВО споделят това”.

Дай да видим! Зареждам сайта. Пред мен на бял екран излизат две бутончета. „Гледай” и „Гласувай”. Е как да гласувам преди да съм гледал… и гледам… едно добре направено рекламно клипче, което показва цяло съзвездие родни звезди. Те се оплакват, че цяла година слушат 10 едни и същи песни. После ми се молят да гласувам за най-дразнещата, „За да си направим чудо и да не слушаме по 1000 пъти едно и също парче”. Разбирам обаче, че уточнението „Цяла година” е доста подвеждащо… става въпрос за целия Коледен сезон, а песните са тематични.

След като се нагледаш на лицата на Део, Стефания Колева, Орлин Павлов, Владо Карамазов и още няколко други родни величия ти остава да цъкнеш и върху бутона „Гласувай”, за да си кажеш мнението. Ето, аз например отбелязвам Paul McCartney - Wonderful Christmas Time, и то защото бившият Битълс ме дразни, а и песента е ужасна. Но се оказва, че фаворит по мразене е Wham - Last Christmas – 18.94% или 1,323 гласа, следвана от Mariah Carey - All I Want For Christmas – 18.01% и В. Найденов и Б. Карадочева - Нова година – 16.45%.

Хубаво, гласувах. Но как така дразнещите песни ще изчезнат от ефира или от магазините около нас? Трябва да попитаме организаторите на това забавно, но безсмислено проучване – рекламната агенция DDB Sofia. Находчивите рекламисти обещават, че ще направят „всичко по свръхестествените си сили”, за да отстранят най-омразното парче и това щяло да бъде най-хубавият коледен подарък за всички.

Поради липсата на свръхестествени сили у рекламистите всички коледни песни ще продължат да ни досаждат, с едно уточнение… ще знаем коя ни досажда най-много. За сметка на това хиляди души ще влязат във Facebook профила на „каузата” и ще се абонират за бъдещи рекламни съобщения от DDB Sofia. Да не говорим, че целият този шум около nohohoho.org се явява една страхотна и почти безплатна кампания за рекламната агенция. Нищо чудно, че тази година DDB Sofia е спечелила приза за творческа агенция на годината на Асоциацията на рекламните агенции в България.

Ето и у нас започнаха да ни лъжат по-умело. Така поне е забавно… но и излишно!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Звездите въстанаха срещу коледната досада

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414