Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Първа частна радио-градина

Е-мейл Печат ПДФ

Първа частна радио-градинаПоследните иновации в сферата на социалната политика, европейската интеграция и борбата с икономическата криза родиха настоящата концепция за Първа частна радио-градина (ПЧРГ).

В основата на този проект стои заявената от министъра на социалната политика на Република България Тотю Младенов готовност да „удари рамо на бизнесмени, които се грижат за работниците“, според вчерашното издание на вестник „Стандарт“.

От статията разбираме, че Тотю иска да подпомогне частни фирми, които са решени да отворят столова или забавачка, като обещава на иновативните помощ в размер до 390 000 лева. Парите се отпускали от програма "Човешки ресурси" на Евросъюза. Предприемачите, които искат да се възползват от предоставения им шанс, могат да кандидатстват със социални проекти след 3 месеца. Документите щели да се приемат в Агенцията по заетостта.

Прехвърляйки вестниците и попадайки на тази информация се вдъхнових. От ум не ми излиза идеята за Първа частна радио-градина. Признавам, че срещу 390 000 лева за година ще продължим успешно да развиваме не само регионална радиостанция, но и ще обогатим успешните си интернет проекти. Парите са ни достатъчни и да гледаме не само децата на колектива, но и тези на съседните офиси на статистическото бюро или информационно обслужване. За последните можем да предложим и допълнителни услуги за сметка на наема.

Огромното предимство на ПЧРГ е, че предлага железен режим, който е особено важен за развитието на малките деца. Ние ще ги отглеждаме по следния режим, съобразен с програмната схема, която пък е одобрена от Съвета за електронни медии. Смееш ли да опонираш.

Ставане в 8 часа с ведър призив: „Добро утро, град и негови трудови хора“. Кратко инфо за новините от нощта и запознанство със съдържанието на памперсите на възпитаниците, доста набъбнало докато е протекло последното заседание на Съвета за сигурност на ООН. В 8,20 – преглед на печата, което значи, че в забавачката е време да се изхвърлят всички пълни памперси. Без 20 следват няколко думи за времето, а малките разбират, че освен естествения мързел на възрастните и лошото време се явява сериозна спирачка пред жадуваната разходка.

В 10,10 е „Време за решение“ - програмната схема диктува диалог с възпитаниците дори и да не ти се говори с никого и дори и те самите да осъзнават, че няма какво да ти кажат или пък нямат идея как се казва това, което искат да ти кажат. В 13,00 часа е време за лек проблем между възпитателите и възпитаваните. На първите им се налага да четат дълги новини, а на вторите им е дошъл редът да се гевезят и да не слушат преди лягане. В 15,00 часа е време за „Шоуто на Грег“, което е сигурен знак, че бебоците се насочват към следобедния си сън. В 16,00 часа докато едни обобщават новините, други преглеждат съдържанието на гърнетата.

Идеята за ПЧРГ е толкова работеща, че я публикувам накратко сега, за да не ни я крадне някой. Тя почива на основните цели на образованието на подрастващите в България. Кой, ако не ние ще създадем забавачка, приучаваща децата на дисциплина, режим, комуникативност и естествено отношение към нуждите? Коя среда, ако не тази на едно радио може да подпомогне гражданското израстване на индивидите? И на последно място, но не по значение, абе дайте ни тези 390 000 лева и ще направим чудеса.

Този път, само деца се отказваме да ви правим.

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимка: actualno.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Първа частна радио-градина

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414