Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Милост за „коледно” щастливите

Е-мейл Печат ПДФ

Милост за „коледно” щастливитеОтново идва Коледа! И както всяка година по това време, отново много ни се иска да бъдем добри! Отново започнаха “кампаниите за доброта”. Онези кампании, които събират елита на нацията, най-добрите! Политиците, певците и актьорите, журналистите, хората на изкуството и тези, които правят бизнес, и имат пари.

Някои от кампаниите вече започнаха, други предстоят. През ноември и декември хората изведнъж стават добри или изведнъж много искат да го покажат. Само че през януари на това се слага край и отново тръгват по трънливия си път: едни към парите, други към славата, трети просто към работното си място, което на всяка цена искат да запазят.

Помним едни известни хора, които преди години приютяваха в топлите си и красиви домове децата от Домовете за сираци. За празничните или за почивните дни. Предлагаха им уюта, семействата си, подаръците и всичко, което сърцето иска! Само че за два, максимум за три дни, после пак обратно в дома.

Сигурна съм, че и сега ги има. Известните, хората с парите, които по Коледа за малко забавят динамиката на живота си и стават просто хора. Споделят част от парите и лукса, който имат с деца, за които това е просто приказен миг.

За два дни! После пак ги връщат там, където е техния не/сигурния дом. Децата, които са били „коледно щастливи” два дни. Децата, които само тогава виждат какво значи да бръкнеш в хладилника за любимото си мляко когато ти се иска или да помолиш мама да ти направи палачинки. След това приказката свършва.

Ако никъде не са ги поканили, а благодетелите са дошли в „техния дом” с подаръци, с плодове и шоколади, отново след празника всичко свършва. Пак е тихо и пак е същото. Няма ги лъскавите подаръци, няма ги хората, които добрият старец Дядо Коледа е изпратил.

Не ме разбирайте грешно. Не съм против тези, които помагат. Вярвам, че хората с възможности в по-голямата си част го правят от сърце. Вярвам в това, че ние българите сме добри и сърдечни. Вярвам и в това, че искрено обичаме изоставените деца, възрастните самотни хора и хората с увреждания също.

Моето вътрешно усещане е друго и сърцето ми се бунтува срещу друго: ние обгрижваме хората в неравностойно положение кампанийно. Обичаме ги кампанийно.

Работещите стратегии на държавата пък в това отношение почти ги няма. Всички хора имат нужда от топлина не само по Коледа, любовта е като въздуха и хляба!

Моля се да имаме милост към децата, които ще направим „коледно” щастливи! Милост за техните душички, жадни за внимание и обич!

Милост, защото те ще ви обикнат и ще ви запомнят завинаги, не само за два дни! Милост, защото те ще ви очакват. Не само по Коледа!

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимка: languebulgare.fr)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Милост за „коледно” щастливите

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414