Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Евро термометри

Е-мейл Печат ПДФ

Евро термометриВ сезона на грипа и настинките винаги е нужно човек да има термометър под ръка. Онзи ден, понеже нещастно счупих бебешкия си живачен термометър, се наложи да отида и да си купя нов.

Влязох в първата аптека, която мярнах, поздравих сбръчканата (като печена ябълка) аптекарка и поисках един термометър. Тя ми бутна в ръцете нещо, което повече прилича на фазомер, но в никакъв случай не и на уред, с който можеш да си измериш температурата.

Тогава аз проявих неблагоразумието да я попитам: „Какво е това нещо, обикновени термометри нямате ли?”, още като го изрекох и осъзнах каква голяма грешка направих. Аптекарката ме изгледа през малкото прозорче и набързо ми се накара как може да не знам, че било забранено в европейския съюз да се продават живачни термометри, защото били опасни за здравето...

Евро термометри

Така, за да избегна повече конфронтации грабнах термометъра, платих и, разбира се, отидох да го сефтосам. Измерих си температурата веднъж, измерих я втори и трети път и за мое учудване и трите пъти странната машинка даде различни стойности, огледах кутийката, на която с големи букви пишеше MADE IN CHINA. Ядосах се и захвърлих труда на няколко малолетни китайчета в коша и се замислих, нали уж все ни карат да избираме българското, защо тогава никъде няма живачни термометри, а евросъюзът ни принуждава да купуваме неточни китайски подобия на термометри. Нестига че бяхме принудени да заменим обикновените, евтини крушки от 100W, за сметка на по-скъпите и по-слабо светещи и уж енергоспестяващи крушки. При положение, че всичко ни е наред, защо трябва да си сменяме произвежданите доскоро крушки и термометри с нови уж модерни китайски заместители.

Евро термометри

Не знам. Но изводът е прост: ако имате живачен термометър – пазете го, защото тия евротермометри произведени в Китай, сигурно могат да ви свършат много и разнообразна работа, но не и да ви измерят температурата.

За fortisimo.eu – Десислав Малинов (avantaj1.blogspot.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Евро термометри

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414