Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Денят на будните

Е-мейл Печат ПДФ

altДенят на будителите 1 ноември тази година се пада в неделя. Ще попитате "Kакво от това?" По принцип - нищо извънредно. Извънредни са само празничните прояви, посветени на тази дата. Извънредни, защото са организирани през делничните дни, преди нея.

Както днес се пошегува една моя колежка: „Все пак, да оставим будителите в неделя да поспят!”. Извън шегата – ще избегна протоколните прояви на много шуменски културни институти, които те планират традиционно по повод Деня на будителите. Ще ви кажа за едно събитие, което със сигурност заслужава внимание, макар и то да не е на самия ден.

Днес от 15 часа в читалнята на Териториален държавен архив-Шумен учителят по история Явор Якимов и Антония Панева ще проведат "Урок по Родолюбие". Техни слушатели ще бъдат ученици от 11 клас на ПГОХХТ "Проф. Асен Златаров”. Така те ще се запознаят с живота и дейността на Васил Друмев, Илия Блъсков, Добри Войников и Михай Шафран, чрез непоказвани досега снимки и документи, намиращи се във фонда на държавния архив в Шумен.

Подчертавам това събитие, защото не са чак толкова много учителите, които влагат ум и сърце в преподаваната от тях материя. А още по-малко са тези, които правят уроците по история достъпни и запомнящи се за днешните тийнейджъри. Надявам се някой ден, наред с имената на възрожденските будители, децата ни да споменат и имената на съвременните будители - техните учители. Разбира се, само на тези, които заслужават званието БУДИТЕЛ!

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

1 коментара

 1. Съгласна съм с автора. И за "почивката" и за инициативата. Снощи и аз си мислех, че много си ценим неделната почивка и на никого не му хрумва да направи усилието и да си наруши летаргия на самия празник. Жалко, много жалко.....

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Денят на будните

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414