Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Емоцията 8 декември

Е-мейл Печат ПДФ

Емоцията 8 декемвриВсяка година около 8 декември с умиление си спомням моите студентски празници, нищо че са били толкова отдавна. И тогава, както и сега, ние студентите си организирахме празника, ако е възможно на някое специално място.

В друг град, в зимен курорт, или в интересно балканско градче на хижа, или малък хотел. Настроението винаги е било на MAX, някак си задължително, предвид възрастта на студентите, а и от позицията на датата, в началото на празничния декември месец.

Не знам дали от все по-разнообразните развлечения, от все по-голямата  и неразумна употреба на алкохол или от все по-бързите коли и високите скорости, но около празника се увеличават и инцидентите. Големите, шумни купони са неизбежни, с тях и емоциите се увеличават. Студентите, подобно на абитуриентите, празнуват сякаш като за последно. За безкрайно голямо съжаление, за някои този празник наистина е последен. С всяка изминала година, празникът носи колкото радост и прекрасни спомени, така и изключителна непредпазливост. Понякога промилите алкохол притъпяват чувството за реалност на пътя. Водят и до една безпричинна агресия, която често превръща едно обикновено сбиване в битка на живот и смърт.

Органите на реда всяка година предупреждават студентите, тръгвайки за празника да не забравят и чувството си за мярка в къщи. Младите хора, опиянени от ентусиазма непременно да направят луд купон, често забравят, че и утре е ден и с този ден няма да свършат празниците.

Мили момичета и момчета пожелавам ви да се развихрите и да направите много весел този празник, но да оставите една малка червена лампичка да свети. Нека тази лампичка ви напомня, че най-красивият празник и най-щурият, незабравим купон, ще е онзи за който ще имате щастието да си спомняте като мен след години. И че този ден няма да остане просто един мрачен спомен за нещо, което е завършило зле. Нека след празника да останат красиви спомени, а не... помени.

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Емоцията 8 декември

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414