Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Шараните също изпълняват желания

Е-мейл Печат ПДФ

altЖиви шаранчета и червеноперки за спомен от Шумен си отнесоха незрящи състезатели по спортен риболов от Варна, Кюстендил, Монтана и София, участвали в първото по рода си състезание в региона.

Надпреварата се състоя вчера на язовира в село Кюлевча и бе гвоздеят в програмата през Месеца на хората със зрителни увреждания. Освен четирите гостуващи отбора, в спортния риболов участваха незрящи и от Шумен.

„Организаторите на това любопитно състезание споделиха, че са огледали водоемите в региона, но не са срещнали разбиране за планираната инициатива. Радвам се, че поех ролята на домакин, въпреки че точно сега язовирът не е пълен с риба“. Това сподели пред fortisimo.eu стопанинът на водоема Свилен Марински.

alt

Той призна, че в язовира със сигурност не пребивава Златната рибка, но може да се намери шаран или червеноперка. Оказа се прав, а емоцията около преживяването и гостоприемството на къщата за гости „Рай“ в Кюлевча бяха като сбъднато желание. „Надявам се гостите ни да запазят добър спомен от тази среща“, каза за fortisimo.eu председателят на съюзната организация на слепите в Шумен Любомирка Лазарова.

Тя не пропусна и да благодари на областния управител Димитър Александров, който лично даде старт на надпреварата, както и на неговата заместничка д-р Емилия Станчева.

alt

Информатори на fortisimo.eu докладваха, че риболовното преживяване е абсолютен дебют за д-р Станчева, която останала впечатлена от тънкостите при подготовката на стръвта преди самия улов. Високите гости не изчакали вечерята. А организаторите успяха да скрият виното, с което състезателите от страната поляха улова. Но сме убедени, че е било добро.

За сметка на това обаче ви обръщаме внимание, че през следващата година язовирът в село Кюлевча ще бъде първият в региона с изграден басейн за отглеждане на раци.

За fortisimo.eu – Мина Денева и Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Шараните също изпълняват желания

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414