Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Тренировките не са загуба на време

Е-мейл Печат ПДФ

Продължавам да нищя фитнес митовете, с които родителите се опитват да спрат от тренировки своите деца. Фитнесът е наистина опасен спорт, но ако вашето хлапе спазва всички съвети на опитните треньори, то място за притеснение не трябва да има.

Мит №3: Фитнесът е загуба на време, като спреш ще станеш по-зле и от преди!

Фитнесът е начин на живот. Спортната култура изповядва поддържането и развиването на тялото. Важно е да запазим физическата си форма. В момента технологиите вършат повечето тежка работа, а нашите тела атрофират. Единствената причина хората да смятат, че след спирането на фитнеса ще бъдат по-зле от преди се корени в неправилното съчетаване на временни диети, несъобразени фитнес програми, вреден начин на живот и най-вече - лошата лична култура на хранене.

Фитнесът обаче ще ви мотивира да промените своите вредни навици. Ако се захванете сериозно с този спорт ще трябва да нормализирате и обогатите храненето си (трябва ви повече енергия). Ще се наложи и да захвърлите цигарите (трябва ви повече въздух). Ако спрете посещенията в залата – наистина бавно и последователно ще загубите постигнатите резултати. Тялото се нуждае от поддържащи тренировки, за да е във форма – по същия начин, по който и ние се нуждаем от храна, за да не бъдем гладни.

Колкото до „загубата на време” – това е направо смешно твърдение. Фитнесът е спортът, който най-бързо дава резултати. Ако играете по правилата, то ще виждате (или усещате) постиженията си от всяка една тренировка. Когато резултатите са на лице, кой нормален човек може да говори за загуба на време?.

Мит №4: Тренировките с тежести са вредни за ставите и костите на подрастващите и има рискове от травми!

Ако здравето на подрастващите е добро преди да започнат фитнес занимания, то при разумни тренировки (контролирани от специалист) нещата няма да са различни. Възможно е дори да се получи уплътняване на костите в следствие на работата с тежести и заякване на ставните връзки. Все пак имайте предвид, че децата под 12-годишна възраст нямат нужда от тренировки. За ентусиастите до 15 години специалистите препоръчват предимно аеробни упражнения, а след 16 можете да започнете и със стандартните фитнес програми.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимки: military.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Тренировките не са загуба на време

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414