Фортисимо



Защо заменихме секса с порно?

Е-мейл Печат ПДФ

Защо заменихме секса с порно?Порно вместо истински секс и гледане на мачове вместо реално спортуване. Това са предпочитанията на съвременния мъж, който страда от цивилизационната болест „интерпасивност”.

Терминът е въведен от австрийския философ Роберт Пфалер и означава да дадеш правомощия на професионалисти да реализират действия, които би следвало да извършиш сам. Често тези действия ни носят истинско удоволствие, но ние се задоволяваме и с усещането за чуждото удоволствие.

Интерпасивността обаче не се изчерпва само със секс и футбол. Често вместо да си сготвим нещо вкусно, ние избираме да погледаме кулинарна програма, в която професионални готвачи творят шедьоври. И това ни стига! Същото се отнася и при гледането на реалити епизоди. Избираме танцувални предавания вместо сами да потанцуваме. Гледаме „Страх”, вместо сами да изпробваме пределите на нашите човешки възможности.

Не бива обаче да сравняваме интерпасивността с аскетизма. Цивилизационната болест обича насладата, но заменя собственото ни удоволствие с чуждото. Към интерпасивността ни води преди всичко страха от провал, твърди Пфалер. Ние се притесняваме, че в определени ситуации няма да можем да дадем очакваните резултати. Или не искаме да покажем истинските си желания, защото ще бъдем отхвърлени. Друго си е да оставим отговорността за решенията на професионалисти. Било то спортисти или полови атлети.

Интерпасивността има една много интересна проява. Тя се нарича „симулиране на дейност”. Забелязвате ли, че все повече хора си купуват книги и филми, които въобще не смятат да прочетат или гледат? Взимат си спортни уреди, които не ползват. Според Роберт Пфалер тази симулация се прави, за да заблуди другите около нас. Всичките артефакти трябва да покажат на околните, че си имат работа с любознателен и деен човек, който има динамичен духовен и физически живот.

Звучи жалко, а? Вместо да симулираме съществуване, не е ли по-добре да живеем? Хванете и прочетете някоя от отдавна купените книги. Не подритвайте гиричките, а ги вземете и потренирайте. Гледайте мачове с приятели, но през уикенда излезте и поритайте с тях. Използвайте порното не като заместител на секса, а като увертюра към реалните ласки…

За fortisimo.eu – Симо (снимка yadogg.com)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Сексът и градът

    Популярно от Сексът и градът

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Сексът, градът и още нещо

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Защо заменихме секса с порно?

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414