Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Празнуваме деня на целувката

Днес е Световният ден на целувката. И ако си мислите, че това е някаква модерна пр�...

 

Обувка като цвете от шипове

Холандската модна дизайнерка Ирис ван Херпен, известна със своя интердисциплина...

 

Сладоледът на Фейсбук

Хърватският дизайнер Томислав Звонарик има сериозна Фейсбук фиксация. Първо, съ�...


Това е то… да почувстваш Краля лично

Е-мейл Печат ПДФ

altЗанимавам се професионално с филми от осем години, но досега не ми се беше случвало да гледам едно и също заглавие два последователни пъти. Нещо повече, в неделя пак ще пътувам за Варна, за да видя „This Is It” отново. За трети път, с още приятели.

Това е то! Това е последният ни шанс да надникнем в трепетите и усилията на най-големия творец, който светът е познавал. Майкъл Джексън.

И ако не сте съгласни с горното определение, то непременно отидете и гледайте “This Is It”. Филмът ще ви издигне над всички спекулации и таблоидни простотии. Ще ви пренесе на репетиционната сцена, подготвяща невижданото (и невидяното) завръщане на Краля на поп музиката. Ще се запознаете отблизо с един кипящ от енергия и любов човек, който, макар да не си дава много зор (това все пак са просто репетиции), пее и танцува както никой друг. Най-повтаряните думи в цялата лента са все „любов”,  „благодаря” и „Бог да те благослови” във всичките им вариации. Невероятното обаче е не прекомерната им употреба, а че всеки път те звучат искрено и от сърце.

alt

Ще видите как не друг, а самият Майкъл ръководи целия парад. Колко грижливо обучава музикантите, как насърчава вокалистите и танцьорите. И всичко това - със спокойствие и много внимание. Джексън нито веднъж не повишава тон, нито веднъж не си позволява какъвто и да е звезден фасон. Напротив, дори е склонен да преглътне някакво неудобство, за да не създава проблеми на екипа си. Всяка грешка пък се посреща с израза „нали за това репетираме”, а всеки коригиран проблем - с благодарност и благословия.

alt

Ако гледате, ще разберете, че зад “This Is It” се крие истинско послание, което няма нищо общо с творческия път на звездата. Посланието е свързано с всички нас, с нашата планета. „Това е то”, всъщност означава, че Земята не може повече да издържа разрушителното ни въздействие. Със собствените си думи и с искрената си страст, Майкъл пита как изобщо хората очакваме, че правителствата ще направят нещо, за да спрат задаващата се екокатастрофа. Той твърди, че това е предаване на отговорността към някаква безлична трета страна, докато всъщност всичко зависи от самите Нас.

alt

“This Is It” ще ви накара да оцените личността и многоспектърния талант на Майкъл Джексън. Ще ви разсмее и разплаче, ще ви докосне истински, но най-важното е, че ще ви направи по-добри хора. Това не е пресилено твърдение… посланието и идеите са останали в проекта, без значение, че той не видя бял свят. Сълзите в очите на повечето зрители потвърждават думите ми.

alt

Няма как да не приемам “This Is It” лично. Живея с музиката на Майкъл откакто се помня, а дори имах билет за един от 50-те му концерта в Лондон. Филмът успя да ме натъжи, но радостта беше много по-силна. Имах нужда да видя, че Майкъл все още може да пее божествено на живо и да танцува по-добре от който и да е 20 годишен младок. Имах нуждата да знам, че е работил здравата за своето завръщане. Това не е просто поредното му шоу. Майкъл наистина е успял да надгради и развие своя сценичен спектакъл. Той е репетирал за нас, и то в името на значимо послание…

alt

Въпреки сълзите, въпреки загубата… ние сме живели във времето на един неземен талант, който по случайност е бил и страхотен човек. Той бе последната истинска звезда. Последният Далай Лама в изкуството. И ако не вярвате, вече ви призовах, жертвайте два часа и вижте „Майкъл Джексън: This Is It”. Не се бавете, филмът ще се прожектира само 2 седмици.
 
За fortisimo.eu два пъти на кино ходи Стоян Стоянов

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Racing Technology
    Фирма СПАДОС е основана в началото на 2010 г. в град Шумен от Пламен Христов Георгиев като управител и главен механик с дългогодишен опит в сферата на горската и градинска техника. В магазина на СПАДОС се предлагат продукти на фирмите HUSQVARNA, GARDENA, SAER и BRIGGS & STRATTON, успоредно с продуктите всеки клиент получава едно добро обслужване, точен отговор и оптимално решение, гаранционен сервиз и извънгаранционна поддръжка. За всеки закупен продукт от магазина ще намерите пълната гама от резервни части и консумативи.
    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Това е то… да почувстваш Краля лично

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
    • Часовници – онлайн магазин

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414