Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Коледният купон на разказвачите!

Е-мейл Печат ПДФ

В дните преди Коледа ресторантите се пълнят с различни творчески и професионални колективи. Традиция, която позагуби блясък през 90-те години на миналия век, но сякаш се завръща в живота ни като всички онези неща, от които не можеш да се откажеш, защото са част от теб.

Имам ясен спомен за подготовката на дядо ми преди поредната Коледна сбирка на градските адвокати. Часове преди срещата той преживяваше празника и чаткаше нещо на пишещата машина в хола. Малко преди да облече костюма, валяците на машината изплюха последния лист и дядо с широка усмивка ми прочете нахвърляни стихове, характеризиращи старите адвокати и различни смешни съдебни истории. Чувал съм, че дядо ми е бил душата на компанията по тези сбирки. Знам, че той ги преживяваше предварително.

Коледният купон на разказвачите!

В наше време, когато много хора работят нещо различно от това, което са учили в университетите, имах възможност да присъствам на различни професионални и творчески Коледни купони. Пил съм с хора, които произвеждат сапун или такива, които правят бойлери. Празнувал съм с адвокати, съдии и прокурори. В близо десет годишната ми заигравка с местната власт съм имал възможността да посрещам Коледа и в компанията на политици. Не знам дали са ме определяли като душата на купона, но знам, че винаги съм преживявал тези сбирки.

Коледният купон на разказвачите!

През последните пет години си избрах с кого да посрещам Коледа. Имах тази свобода – да си избера гилдия.

Ден след последния купон за Коледа стоя в същия хол, където помня дядо си и чаткам по клавиатурата на компютъра, описвайки преживяното. В купоните на журналистите има много от загадъчността на притежаваната поверителна информация, подобно на тези при политиците и юристите. Само дето при журналистите това кара събеседниците да се усмихват, а не да се гледат изпод вежди. В купоните на журналистите има много различни гледни точки и публични позиции, подобно на тези при политиците. Само дето журналистите умеят не само да влизат в роля, а и да излизат от нея. Нещо, което политиците не знаят. В купоните на журналистите има правила в отношенията. Докато юристите се осланят на закона, журналистите сами си изграждат стройна система от морални и етични норми, които подреждат света им.

Коледният купон на разказвачите!

За разлика от сферите на политиката и правото, журналистиката у нас повярва на младите. Затова на купоните на журналистите има повече млади хора. Което е супер за всяко парти.

Когато говорим за купоните на журналистите можем да прибавим като положителен и факт, който обикновено споделяме като притеснителна тенденция. А именно това, че професията се феминизира.

Коледният купон на разказвачите!

 

Но, най-хубавото в купоните на журналистите е фактът, че за една вечер на едно място се събират различни хора, чиято професия е да създават разкази.

Купонът на разказвачите е нещо съвсем различно!

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимки: участниците в купона)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Коледният купон на разказвачите!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414