Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Приятелката в огледалото

Е-мейл Печат ПДФ

Приятелката в огледалотоИмам една приятелка, с която се познаваме откакто се помня. Тя винаги е била до мен и аз винаги съм била до нея. Подкрепяла съм я в трудни моменти, не съм я оставяла никога сама.

Съдбата на тази моя приятелка винаги е била динамична и изпълнена с „престъпления и наказания”. Не бих я определила нито като идеална, нито като ангелски добра. Тя е просто човек.

В определени моменти животът й поставяше задачи, които двете решавахме заедно; сблъсквали сме се с предизвикателства и изпитания. Не малко пъти сме се проваляли. Винаги съм се чувствала зле, когато не съм успявала да намеря подходящо разрешение на някакъв неин проблем.

Наскоро животът й пое необикновен обрат. Тя забрави коя е, забрави кое е ценно, спря да различава вярното от грешното. Може би това се дължеше на разочарованията, които бе преживяла, но това не я оправдава. Беше решила, че животът на егоист е по-малко болезнен. Не намираше причина да се вслушва в колебливите съвети, които й давах. В един момент лошите й навици се превърнаха в ужасна зависимост. Твърде много се беше отклонила от вярната пътека.

Разочарована съм от нея, но не мога да я оставя сама. Искам да й помогна отново да погледне през очите на доброто настроение и любовта. Искам да я накарам да осъзнае грешките си и да разбере, че не винаги на болката е нужно да отвърнеш с болка. Мечтая си отново да я видя в онази нейна типична светлина, в онова нейно излъчване – доверчива като дете, дори твърде наивна, но щастлива. Представям си как успявам да разчупя коравата обвивка от обиди и неправди, която е изградила около сърцето си.

Говоря с нея всеки ден за тези идващи щастливи мигове и тя ми се усмихва с надежда. Протягам ръка, за да я докосна, но е безсмислено, защото тя... живее в огледалото.

За fortisimo.eu – Ваня Тенева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Приятелката в огледалото

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414