Фортисимо – това е лично!



Когато Дядо Коледа закъснява с пазаруването

Е-мейл Печат ПДФ

Когато Дядо Коледа закъснява с пазаръванетоОстанаха броени дни до Коледа. За мнозина този празник е магически и предполага размяната на магически подаръци. И понеже едва ли разполагате с вълшебна пръчка, то ще трябва да съобразите индивидуално кой на какъв подарък ще се зарадва.

Сигурни сме, че все още не сте купили изненади за всичките си близки хора, така че ви предстои пазаруване в последния момент.

Има няколко стратегии за избор, но те предполагат наличието на повече време (за тях ще говорим утре). Така че по-добре се съобразете с тези съвети:

1. Без домакински и електрически уреди. Нито една дама няма да се зарадва на тиган за коледа или на тенджера със стъклен капак. Може единствено да се усмихне от куртоазия. Дори и да е страстна домакиня, домашните потреби могат да се даряват за други поводи. Но ако все пак сте се насочили към кухненски подарък, то поне проявете фантазия и заложете на по-оригинални артикули като силиконови форми за сладкиши или богата готварска книга. Най-добре е обаче да се насочите към идеята за личен подарък. Нещо само за нея/него. Естествено, кой няма да се зарадва на нов телевизор или лаптоп, но ние знаем, че средната цена дори за най-големите подаръци у нас е колкото средната работна заплата. А с такава сума можете да си позволите най-много техника втора употреба. Чудесен вариант за подарък. Повечето хора гледат с недоверие към сувенирите (които само събират прах по секциите), но ако едно преспапие е избрано с внимание и в него е включен любим символ или цвят, то този дар ще бъде оценен високо.

2. Не подарявайте дрехи. Това е рискова стъпка, освен ако човекът, за който е предвиден подаръкът, не се включи в избирането. А това моментално ще развали ефекта от изненадата. Дори да знаете точния размер на приятеля, дори да познавате любимите му цветове и кройки, никога не може да бъдете сигурни как всъщност ще стои върху него една дреха. Ако пък правите подарък за малко по-суетен приятел/приятелка, то се забърквате в голяма каша.

3. Внимавайте и с козметиката. Изборът на мазила и парфюми е точно толкова сложен, колкото и подборът на дрехи. Не рискувайте, освен ако нямате издайническа информация. Но пък ако знаете, че вашият приятел Х обича аромата на Y, вероятността да получи няколко шишенца от течността е огромна.

4. Изненада в кошница. Все по-популярни у нас стават кошниците, пълни с сладки и вино. Те изглеждат ефектно, а и кой не обича лакомства. Това е един от идеалните подаръци в последния момент.

5. Соли за вана и красиви ароматизатори – този вариант ще допадне на всяка изискана дама.

Следва продължение

fortisimo.eu, снимка: fungiftideas.org

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

ГАЛФ - пролет 2015

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично Когато Дядо Коледа закъснява с пазаруването

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414