Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Коледата идва, а къде са подаръците?

Е-мейл Печат ПДФ

Вчера подкарахме темата за подаръците. Сигурни сме, че много от вас все още се чудят какво да изберат. За да не се превръща шопинг маратонът в мъчително задължение, трябва време, но и добри съвети.

А най-добрият съветник е човекът, за който избирате подаръка.

Разровете се добре в паметта си и помислете за стока или услуга, която наистина е искал през годината. Сетите ли се, смело в атака. И все пак ако сте притиснати от времето, по-добре отложете подаръка за Нова година. Излишно е да харчите пари, просто за да отбиете номера (а това е честа практика).

Имаме и още няколко съвета:

1. Не забравяйте, че подаръкът не е за вас. Това, че нещо ви допада, не означава, че ще допадне и на човека до вас. По вкус и цвят приятели няма, казват руснаците и са прави. Преди да купите нещо, поставете се в чуждите обувки и си представете каква ще е реакцията.
2. Вече говорихме колко е труден изборът на парфюм. Трябва обаче да доуточним, че парфюми и бельо се подаряват само на най-близките хора. Така гласи етикетът.
3. Прегледайте Facebook стената му/й за идеи.
4. Проверете дали вашият приятел има списък с желания
или му предложете да си направи такъв. Нека да напише пет шест предложения, а вие изберете едно от тях. Така хем той/тя ще има това, което иска, хем ще се запази и моментът с изненадата. Не е лоша идея и вие да си съставите един списък.
5. Ако хората се посрещат по дрехите, то за подаръка се съди от опаковката. Не е задължително да ползвате ателиетата за опаковки (в МОЛ-овете и магазините за сувенири), но те вършат чудесна работа. Все пак помнете, че можете да опаковате изненадата и сами. Сложете добре опакован подарък под коледната елха и помолете получателя му да го отвори на Коледа.

Могат да се дадат още много съвети, но нека на финала да обърнем внимание и на хората, които ще получават подаръци (в тази роля със сигурност ще влезете и вие). Никога не казвайте „Ще отворя подаръка по-късно”. Така само ще обидите вашият приятел, който очаква да разбере дали времето и средствата са се оправдали.

Екипът на fortisimo.eu ви пожелава много подарени и получени подаръци. А най-големият подарък за нашата редакция е вашето внимание. Весели празници!

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Коледата идва, а къде са подаръците?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414