Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Насаме с вас

Е-мейл Печат ПДФ

Насаме с васЕдна година. Време достатъчно за да разкриеш още от себе си. Време, стигащо за оценка и анализ. Да съпреживееш чувства. Да си щастлив или да намериш сили срещу болката.

Година време за теб, семейството ти и приятелите. Пренареждаш планове, мечти и цели. Губиш и печелиш. Сравняваш, преценяваш, помниш.

Преди година време пресях чувствата и преживяванията си за дванадесет месеца назад. Подредих ги, оцених и ги написах на лист. По покана на fortisimo.eu. Побутнаха ме да разкажа за личната си 2009 г. Тогава бях удовлетворена. Моята лична година не беше необичайна, нито фрапираща. Но аз я разказах както я чувствах. За първи път я описах черно на бяло – на лист. Бях сама с компютъра. Сама с чувствата си. Сама със себе си. И го споделих с толкова много хора чрез вас. Тогава почувствах магията.

Магията на споделянето. Магията на разкриването. Личното, интимно преживяване, разказано на много хора, носи спокойствие, че си на чисто със себе си. Разкриваш се без маски и вече си готов да споделяш, защото е искрено. Искаш да го прочетат дори и непознати. Защото е истинско.

Сега, в края на годината, отново се замислям за отминалите месеци. Една година. Време достатъчно за анализ. Моя трудна година. От тези, които не искам да преживявам. Научи ме на много. Много преживях. Изживях чувства, непознати досега. Лутах се в крайности – на чувства, емоции, нагласи за деня и света. Бях сама, но не бях самотна. Споделях с компютъра и с вас. Силата да споделяш ти носи спокойствие и сигурност, че не си сам.

Обичам да съм заобиколена от хора, но имам нужда и да оставам сама. Така, чрез fortisimo.eu, съчетах това, което ми е необходимо. Това, което ми носи удовлетворение и спокойствие. С вас намерих сили да преодолея трудности. Да разкажа. Да науча още. Да се запозная с други хора и съдби. Да съпреживея чужди радости. Да опозная себе си и хората около мен.

Мариана Добрева

Историите, разказите, разговорите и коментарите в това отворено и за нас списание ми даваха отговори. Предизвикваха въпроси, стимулираха откровеност, изливаха чувства. Защото е лично. А това е истинско. Тогава си ти – насаме и с вас. С хора, близки до теб.

Една година. Споделях. Съпреживях. Научих. Заемах позиции. Участвах в актуалното за деня.

Тези дни моя приятелка преживя нещо, което ще разделя животът й на „преди” и „след”. Разговаряхме дълго, но почти не ни трябваха думи. Разбирахме се и с неизказани фрази, защото е преживяно и от двете ни. Тя завърши разговорът ни: „Така ми помага днес това, което беше написала във fortisimo.eu”. Замълчах. Бях го написала както го чувствах.

Магията на споделянето, на разкриването обгърна и двете ни. Вече имам еднакви преживявания с нея. Сходни нагласи.

Тази магия открих още първия път, когато fortisimo.eu публикува моя разказ и днес искам да я споделя с всички вас.

За fortisimo.eu – Мариана Добрева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Насаме с вас

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414