Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Момичето порасна

Е-мейл Печат ПДФ

Момичето пораснаБих искала да споделя с вас, читателите на fortisimo.eu, посланието на едно момиче на име Пламена. За една година, последната, то промени частица от същността си, частица от светогледа си.

Промени чувствата си и си позволи да чувства малко повече. Пламена се научи да прощава на околните (не и да забравя, разбира се), но редом с това тя вече е малко по-критична към себе си. За да си напомня, че е човешко да се греши, ала понякога смирението и навременната поука са от първостепенно значение. Това момиче преоткри близките на сърцето й хора и им позволи да я подкрепят – допусна да я направят щастлива.

Тя, Пламена, загърби лошото, забрави гневните емоции, които я сполетяха, а с тях отстрани от ежедневието си и личностите, които й вредяха. И вече знае. И вече може. И вече е малко по-силна, малко по-откровена. Защото е Коледа… И не знам дали по Коледа се  случват чудеса, ала едно момиче направи първите стъпки към своето малко чудо – за първи път тя почти бе наясно какво иска от живота си оттук нататък. И не знам също дали по Коледа хората са по-добри, но знам, че едно момиче се научи да бъде по-добро към себе си.

Пламена Лачева

Както ще се съгласите, периодът от една година би могъл да ви се стори много кратък, но и да остави у вас усещането, че не му се вижда краят. Времето е относителна величина. Определят го индивидуалните събития – срещите, запознанствата, личните празници, броят влюбвания и раздели. Дозите радости, нивото на тревоги. Кой какво спечелил или пък загубил, кой е сбъднал мечтата си. Е, за мен изминалата година бе най-противоречивата от последните десет. Но сега съм доволна. Само съм мъничко изморена, ала спокойна. И не възнамерявам да налагам контрол над радостта си по време на предстоящите празници, защото след всички перипетии, на които ме подложи година 2010, на тази Коледа, повече от всяка друга, искам да крещя с пълно гърло. Да се смея, да купя незаконни бомбички и неволно да подпаля прането на милата ми майка. Искам да обичам. Просто да съм щастлива.

Пламена Лачева

От сърце си пожелавам догодина пак така да затъвам до шия, да се тюхкам, да се вайкам, че не ми е провървяло, за да съхраня силата на духа си. Та нали съм я изграждала, и продължавам да я градя, с пот на челото и сълзи в очите. За да съумявам поне по Коледа да оценявам добротата и обичта на хората, които ме заобикалят и за които най-скъпият подарък не би бил нищо повече от една искрена усмивка, топла прегръдка и искрица благодарност в очите ми.

Това е и предколедното ми пожелание към всички, до които стигне моето послание!

Пламена Лачева

Накрая, но не по значимост, благодаря на екипа на fortisimo.eu затова, че е сбрал под крилото си толкова прекрасни, енергични и талантливи хора и че за мен съвместната ни работа е истинско удоволствие!

Вълшебна и много снежна Коледа на всички!

За fortisimo.eu – Пламена Лачева

 

1 коментара

 1. Чудесен текст....но из под ръцете на точно тази госпожица...някак си звучи доста лицемерно! Все пак доста хора я познават!!!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Момичето порасна

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414