Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Маски – наложи!

Е-мейл Печат ПДФ

fortisimo.euСедмица след като репортерите в Шумен отчетоха големите опашки пред лекарските кабинети, а разтревожени майки сигнализираха за оределите поради грипа чинове в класните стаи - епидемията завладя града.

Може да не е като ясно изразени клинични симптоми, но като тревога и объркване - със сигурност. Отново се налага да подчертаем, че там, където липсва ясна и точна информация, се отваря пространство за слухове, които лесно се превръщат в паника. Цяла седмица отговорните институции обясняваха, че в Шумен ситуацията е нормална, а шефовете им от София пълнеха националните вестници с карта на растящата заболеваемост, задължително включваща и нашия град.

Нямаме представа къде е причината, но вече сме твърдо убедени, че неподготвеността на институциите разпали епидемията. Грипът – свински или не, е основната тема за разговор.

Хората масово изкупуват всички видове прахчета срещу всички видове на болестта. От аптеките в Шумен изчезнаха предпазните маски. „Миналата година да съм продала една кутия от тези маски, а днес приключих цялото количество в склада”, сподели фармацевт пред fortisimo.eu.

Наш репортер забеляза, че целият медицински персонал, работещ в ДКЦ–1 вече е наложил противогрипните маски.

Оказа се, че заповед за това е издал директорът на поликлиниката, като за неспазването й се предвиждат и финансови санкции. По наши данни поне в 24 аптеки в Шумен няма нито една опаковка от препоръчителната ваксина „Тамифлу”.

На провелото се при областния управител Димитър Александров спешно заседание днес стана ясно, че властите официално ще обявят епидемията в Шумен през следващата седмица. Надяваме се поне този факт да спомогне за нормалното запасяване с необходимите предпазни средства.

Това стана, защото докато органите се "натуткат" - очевидно гражданите взеха нещата в свои ръце.

Реакцията на българските здравни власти по отношение на настъпващата грипна епидемия изцяло повтори реакцията на управата спрямо световната финансова криза. Сега хем заедно обедняхме, хем заедно ще се обезличим зад противогрипните маски.

Сървайвър – България!

За fortisimo.eu статията написа неизвестен автор. Видяхме само, че и той бе с маска. Както и Милен Цветков сутринта, в национален ефир.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Маски – наложи!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414