Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Необикновената година: това е лично

Е-мейл Печат ПДФ

Необикновената година: това е лично2010-та бе година, изпълнена с много емоции – както приятни, така и не толкова. Това беше една различна година, съпътствана от нови и интересни преживявания, срещи с необикновени хора, разнообразни характери.

Беше едновременно година на слабост и сила, на надежда и отчаяние. През тези 12 месеца раздадох много усмивки и много усмивки получих, тъгувах, но и празнувах. Имах часове на самотни размишления, имах и мигове на необмислена и първична импулсивност.

2010-та беше една необикновена за мен година. Толкова необикновена и динамична, че дори не усетих кога времето отлетя като кратък вълнуващ момент. Интригуващи впечатления, спонтанни вдъхновения и пленяващи мисли – бяха мои ежедневни спътници. През тази година израстнах в своето лично развитие. Спокойно приех както успехите, така и провалите. Осъзнах, че да си верен на себе си е принцип, който не трябва да се нарушава никога и за нищо на света.

Разбрах, че приятелството е толкова безценно, че е грях да не го цениш с всяка своя част, клетка, мисъл. Разбрах, че да обичаш безрезервно е усещане, колкото велико, толкова и болезнено. Научих, че специалните хора са такива, които срещаме веднъж в живота и че тези хора ни подтикват да се развиваме и израстваме. Осъзнах, че не винаги да изразяваш мнението си е най-удачното решение. Всеки има своя гледна точка, темперамент и житейски опит, и не винаги провокацията е най-добрият начин да предизвикаш дискусия и/или размисъл у другите.

Личните си емоции, толкова дълбоки, споделях с читателите на fortisimo.eu, но не винаги срещах разбиране. Научих се да приемам и градивна критика, и лични нападки. fortisimo.eu се превърна в дом на моите най-искрени впечатления, мечти и надежди; превърна се в пристан на утехата. Във fortisimo.eu намерих както приятели, така и хора които ме възприемаха като „комплексирана, несигурна, нуждаеща се от качествен секс жена” (това са някои от коментарите към определена част от текстовете, които съм писала). Но освен неприятното впечатление, което съм направила на някои, получих и подкрепа, и положително поощрение за това, което правя (или поне се опитвам). Открих приятели, които с ръка на сърцето мога да нарека мое второ семейство.

2010-та беше годината, в която предприех пътуване към центъра на душата си. Открих, че в мен се крият чувства, вярвания и схващания, неподозирани дори за самата мен. Разбрах, че в мен има огромен запас от невидима сила – тя ме държеше изправена пред ветровете на съдбата. Открих равновесие – то ме поддържаше балансирана по пътя на житейските препятствия. Намерих в себе си необикновена светлина – тя осветяваше часовете на непрогледна несигурност.

И както е подобаващо за необикновените години, каквато беше тази – в месеца на чудесата открих (или може би тя откри мен) необикновена любов – свежа, истинска, съживителна, чиста, споделена. Това е най-прекрасният подарък, който Дядо Коледа ми е изпращал.

А fortisimo.eu продължава да бъде вълшебното място, където се пренасям заедно с моите най-искрени мисли, защото тук всичко е лично!

За fortisimo.eu – Ваня Тенева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Необикновената година: това е лично

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414